Prima: EU staat monopolie T-Mobile toe

Prima: EU staat monopolie T-Mobile toe

Redactie Baaz
De vraag of de Tele2-overname door T-Mobile genoeg concurrentie zou overlaten voor een eerlijk consumentenaanbod is door de Europese Commissie beantwoord. De census? Duim omhoog: fusie OK!

Vorig jaar startte de Brusselse commissie een uitvoerig onderzoek naar het plan van overname. Een gebrek aan concurrentie viel ten sprake, aangezien de samensmelting nummer drie (T-Mobile) en vier (Tele2) van de Nederlandse telecommarkt betrof.

T-Mobile hapt en slikt

Hogere prijzen, exclusie van alternatieve telecomoplossingen en verlaagde vernieuwing kunnen direct voortkomen uit een fusie van twee marktleiders. De Europese Commissie stelt normaliter eisen in een geval als deze, maar vrijdag - de dag van het eindoordeel - valt een concessievrij akkoord te verwachten. 

Tot zover gaven de Europese Commissie en Deutsche Telekom, overkoepelend bedrijf van T-Mobile, geen officiële reactie. Wél berichtte Tele2 vóór het onderzoek het volgende:

'Samen met T-Mobile hebben wij vandaag in de media vijf beloftes gedaan die een uitkomst van onze voorgenomen fusie zullen zijn. We hebben deze vijf beloftes samen met T-Mobile Nederland ontwikkeld om onze klanten, lokale en Europese regelgevers een idee te geven van de mogelijkheden van het samengevoegde bedrijf. We willen laten zien dat we een nog veel sterkere challenger zullen worden in de markt. Met als gevolg, betere en voordeligere diensten voor onze en nieuwe klanten. Totdat we goedkeuring van de regelgevers hebben, zullen we uiteraard als Tele2 blijven concurreren tegen T-mobile en de andere operators.'

Beeld: Macrovector / Freepik

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie