Prijs Bitcoin blijft stijgen, zaait verwarring op markt

Jonas Bloemen
De prijs van de Bitcoin schiet omhoog, althans, dat waren de koppen gisteren. Het gevolg? Een paniekerige markt en veel beweging op de beurs. Massaal ondernamen aandeelhouders actie, maar hoelang doet deze situatie zich voor?

LEES OOK: Prijs Bitcoin schiet omhoog, vertrouwen keert terug

Het leek een aflopende zaak met de Bitcoin. Lange tijd leek de crypto op sterven na dood, maar plots was daar afgelopen week het nieuws dat de Bitcoin prijs omhoog was geschoten. Het zorgde voor een actie op de markt. Mensen die in het bezit zijn van een Bitcoin dachten lange tijd dat hun inverstering weggegooigd geld was, maar plots werd één Bitcoin weer rond de €4.260,- waard. Ook nu blijft de munt in waarde stijgen, de teller stond woensdagmiddag rond de €4.400,-.

Dat betekende dat in de afgelopen vijf maanden de waarde van de Bitcoin weer met 60 procent is gestegen. Dat die stijging zo groot is kwam vooral omdat in november 2018 de munt een fikse klap te verduren kreeg. De marktwaarde van de Bitcoin daalde destijds met ruim €1.500,-. Dat neemt niet weg dat deze plotselinge stijging niet opmerkelijk is. Het zal het vertrouwen in de Bitcoin weer vergroten. 

Prijs Bitcoin | Real-time