Prijs Bitcoin schiet omhoog, vertrouwen keert terug

Geert van der Klugt
Sommigen zeiden dat crypto dood was, maar na een stijging van ruim 60% in een periode van vijf maanden, lachen kopers het laatst. De prijs van één Bitcoin piekt op het moment van schrijven op € 4.268,50.

Geen andere cryptomunt van vergelijkbare waarde heeft het potentieel om in een korte periode met zulke getalen te stijgen. Of te dalen. De verhoging van 60% is grotendeels te danken aan de domper van half november 2018, toen de munt ruim € 1.500,- in marktwaarde verloor. Dat betekent niet dat de actuele stijging irrelevant is: voorgaande prijsexplosies rustten stuk voor stuk op het investeerdersvertrouwen dat een prijsverhoging als deze terugwint.

Momenteel sluiten we waarden van munten Ethereum en XRP uit dat de stijging op de gehele cryptomarkt van toepassing is: deze tonen weinig speling. Samengevat is de Bitcoin-toename te danken aan momentum. Het prijspotentieel blijft onverslagen; zijn kans/risicoverhouding eveneens. ‘Kopen, kopen, kopen’ durven we nog niet te schreeuwen, maar een verdere toename met verloop van de week is aannemelijk.

Prijs Bitcoin | Real-time

 
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert