Positieve intelligentie: Reken af met je saboteurs en benut je ware kracht

Positieve intelligentie: Reken af met je saboteurs en benut je ware kracht

Redactie Baaz

De meeste pogingen om prestaties te verbeteren lopen op niets uit. Vraag je je weleens af waarom nieuw aangeleerde (management)technieken zo snel weer verdrongen worden door oude gewoontes? Of waarom het geluksgevoel van successen zo vluchtig is? En waarom blijven knagende angsten en onzekerheden toch steeds weer de kop op steken?

Het antwoord is: sabotage. 

Je brein is niet alleen je beste vriend, maar ook je grootste vijand. Het herbergt verborgen saboteurs die verantwoordelijk zijn voor allerlei tegenslagen en hardnekkige patronen. Dat kan anders.

Saboteurs zijn een universeel verschijnsel. De vraag is niet óf je ze hebt, maar welke je hebt, en hoe sterk ze zijn: de rechter, de perfectionist, de pleaser, de streber, het slachtoffer, de hyperrationele, de waakzame, de rusteloze, de controlefreak, de vermijder, de wijze.

Met positieve intelligentie kun je je saboteurs effectief ontmantelen. Het is de baanbrekende wetenschappelijke methode die het percentage van de tijd dat je brein als je vriend fungeert meet en verbetert. De hulpmiddelen en technieken in dit boek combineren het beste van neurowetenschappen, positieve psychologie, organisatiekunde en coaching. Ze zijn aangevuld met de ervaringen van honderden gecoachte CEO’s en hun leiderschapsteams.

De methode is zo ontwikkeld en getoetst dat het prima in te passen is in je drukke leven. Met sommige oefeningen ervaar je al na tien seconden resultaat.

Dit boek geeft:

  • Inzicht in jouw verborgen innerlijke vijand en hoe je jouw saboteurs herkent.
  • Jouw eigen positieve-intelligentiescore (PI-score), en die van je team.
  • Munitie om je saboteur(s) te verzwakken en je motivator(s) te versterken.
  • Technieken om de ‘spieren’ van je brein te ontwikkelen en zo je ware mentale kracht te benutten.

Paperback | Blz 240 | € 24,95 | ISBN 978 946 272 2927 | Verschijnt 15 juni 2021 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie