Porsche Taycan lokt klanten weg bij Tesla

Jordi Smit
Hoewel de elektrische Porsche Taycan pas in september dit jaar leverbaar is, zorgt de autofabrikant nu al voor opschudding in de wereld van de elektrische auto's. De eerste volledig elektrische Porsche zou zomaar eens een grote concurrent kunnen worden van Tesla.

Concurrentie Porsche Taycan

En dat is niet voor niets. De Porsche Taycan valt het meest op met zijn razendsnelle laadtijd: slechts vier minuten heeft de elektrische auto nodig om 100 kilometer aan actieradius bij te laden. Het is dan ook te verwachten dat Porsche een stevige concurrent gaat worden van Tesla.

Icoon op wielen

De Taycan is dan ook nu al een icoon op wielen. De elektrische auto heeft ongeveer 600 pk aan motorvermogen en is in staat om in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Het bereik van de batterij bedraagt 415 kilometer.

LEES OOK: Mclaren Senna in Nederland te koop

Porsche Taycan nu al populair

De Porsche Taycan is dermate populair dat de producenten de productie bijna niet meer kunnen bijhouden. Porsche heeft de productie zelfs verdubbeld van 20.000 naar 40.000 auto's per jaar. Volgens Porsche kan het zelfs voorkomen dat een klant pas in 2022 met de Porsche Taycan kan rijden wanneer de klant deze nu besteld.

De Porsche Taycan moet minstens € 150.000,- gaan kosten.
 

    afbeelding van Jordi Smit
    Door: Jordi Smit

    Jordi Smit | Redacteur

    Bekijk alle artikelen van Jordi