Podcast van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ gaat in première op Wereldmeisjesdag

Podcast van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ gaat in première op Wereldmeisjesdag

Redactie Baaz

Ter gelegenheid van Wereldmeisjesdag op 11 oktober, lanceert Abel Studios in samenwerking met Rebel Girls de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’. De podcast is een Nederlandse bewerking van de veelgeprezen boekenreeks die in meer dan 100 landen is verschenen en waarvan meer dan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht. Zing en dans bijvoorbeeld mee bij het verhaal van Beyoncé verteld door zangeres Pearl Jozefzoon. Duik de jungle in met wildlife-expert Sterrin Smalbrugge en hoor meer over het leven dat Jane Goodall bij de apen had. Of reis terug in de tijd met journaliste Natasja Gibbs die het moedige verhaal over gerechtigheid vertelt van Amerikaanse heldin Rosa Parks. Vanaf 11 oktober luister je, waar en wanneer je maar wilt, naar de mooiste verhalen over vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd.

 

Het eerste seizoen van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ bestaat uit elf afleveringen en een cast van tien iconische Nederlandse vrouwen. Tv-ecoloog en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge is één van hen. Zij is erg enthousiast over haar deelname: “Sinds ik een klein meisje was, was Jane Goodall een belangrijk rolmodel voor mij. De manier waarop ze onze visie op niet-menselijke dieren heeft veranderd, zonder zichzelf te veranderen, inspireerde me enorm. Dat ik nu haar verhaal mag voorlezen voelt niet alleen als een enorme eer, ik hoop er ook duizenden andere meisjes én jongens mee te inspireren hun eigen pad te kiezen.”

Alle afleveringen van het seizoen en de volledige catalogus van Abel podcasts zijn beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms.

Sanne Kanis, CEO van Abel Studios is trots op de samenwerking met Rebel Girls: “Bij Abel zetten we ons in om verhalen die ertoe doen naar jonge luisteraars te brengen. We vinden het dan ook geweldig dat we de indrukwekkende verhalen van Rebel Girls nu voor iedereen toegankelijk hebben gemaakt. Onze Nederlandse versie is een belangrijke stap om Nederlandstalige kinderen de kans te bieden om te leren over inspirerende vrouwen die de geschiedenis hebben bepaald.”

“Rebel Girls heeft miljoenen meisjes over de hele wereld geïnspireerd om groter te dromen door middel van onze verhalen. We zijn verheugd om samen te werken met Abel. Want door dit geweldige podcast-format, bereiken onze verhalen een nog breder publiek. Door de stemmen van iconische Nederlandse vrouwen, weten we zeker dat meisjes en hun families zullen worden bevangen door de meeslepende verhalen van 'Bedtime Stories for Rebel Girls,'" zegt Michon Vanderpoel, Rebel Girls Head of Sales and Licensing.

De afleveringen:

Veelgeprezen tv-presentatrice Merel Westrik duikt in het leven van Arianna Huffington, de media-icoon en schrijfster van 15 boeken, die meerdere uitgeverijen opzette.

Advocate en voormalig senator Mirjam de Blécourt vertelt het inspirerende verhaal van Ruth Bader Ginsburg, een rechter die vocht voor gelijkheid van iedereen.

De jonge avonturier Laura Dekker vertelt haar eigen boeiende levensverhaal over hoe ze de jongste persoon werd die alleen rond de wereld zeilde.

De multigetalenteerde zangeres Pearl Josefzoon leidt ons door de muzikale wereld van Beyoncé, een van de meest iconische artiesten uit de muziekwereld.

Culinaire persoonlijkheid en TV-chef Roberta Pagnier neemt ons mee op een heerlijke reis door het leven van Julia Child, de vrouw die van koken een kunst maakte en miljoenen Amerikaanse huishoudens inpireerde.

Mode-ondernemer Yara Michels onderzoekt de opmerkelijke reis van Diane Von Fürstenberg, een ontwerpster die de manier waarop we over stijl en mode denken veranderde.

Journaliste Natasja Gibbs vertelt het moedige verhaal van Rosa Parks, een Amerikaanse heldin die voor gerechtigheid en eerlijkheid streefde.

Creatief visionair en ondernemer Merel van Helsdingen onthult de buitengewone prestaties van Grace Hopper, een pionier die barrières in de technologie doorbrak met computer-programmeren

Wildlife-expert Sterrin Smalbrugge laat ons kennismaken met het ongelooflijke werk van Jane Goodall, de wetenschapper die een revolutie teweegbracht in ons begrip van dieren en leefde tussen de apen.

Schrijfster en ‘Swiftie’ Tatjana Almuli geeft inzicht in het leven en de teksten van Taylor Swift, een muzieksensatie die nog steeds de wereld verovert op haar eigen, niet conforme manier.

Athlete Tasa Jiya zal de schijnwerpers richten op de prestaties van Megan Rapinoe, de voetballer die zowel overwinningen op het veld als gelijkheid daarbuiten nastreeft.

Vanaf 11 oktober zijn alle afleveringen van het seizoen en de volledige catalogus van Abel podcasts beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms. De trailer van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ is nu te beluisteren via: https://open.spotify.com/show/7zOHbHtpHSSAjLTubnQzRh

 

Lees ook: Game Life@18 bereidt jongeren voor op regelwerk vanaf hun achttiende

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie