Pleo lanceert credit-service voor klanten in Nederland

Pleo lanceert credit-service voor klanten in Nederland

Redactie Baaz

Pleo, een toonaangevend fintechbedrijf voor uitgavenbeheer, heeft een credit-service op maat geïntroduceerd voor klanten in Nederland. Deze service biedt bedrijven de mogelijkheid om hun activiteiten voort te zetten in periodes van vertraagde cashflow en biedt financiële flexibiliteit om toekomstige bedrijfsgroei te stimuleren.

Met Pleo Overdraft kunnen klanten bij financiële krapte nog steeds verschillende bedrijfsuitgaven doen, waaronder online en in-store aankopen met betaalkaarten van Pleo-medewerkers voor gemaakte onkosten en/of reiskosten. De credit-service is rentevrij voor klanten,  zolang ze het uitstaande saldo op of voor de vervaldatum terugbetalen. Bedrijven kunnen ook hun eigen limieten en terugbetalingsvoorwaarden instellen.

De credit-service van Pleo stelt Nederlandse bedrijven in staat om naadloos om te gaan met afwijkingen in hun cashflow, zodat ze zelfs tijdens tijdelijk krappe cashflows hun betalingen kunnen nakomen. In de afgelopen zes maanden zag Pleo dat bij het gemiddelde bedrijf maar liefst 12% van de transacties mislukten door onvoldoende geld. De lancering van Pleo Overdraft in Nederland verlicht deze pijn en versterkt de positie van Pleo in de markt. Dit stimuleert verdere groei van het bedrijf, dat al een indrukwekkende periode achter de rug heeft.

Raymond Hüner, Senior Vice President Head of Regions van Pleo, legt uit: "We zijn zeer enthousiast om de credit-service in Nederland te introduceren, omdat we bedrijven een waardevol financieel hulpmiddel bieden. Deze oplossing biedt de flexibiliteit om zowel grote investeringen als dagelijkse uitgaven aan te kunnen, wat efficiënt cashflow-management en een ononderbroken bedrijfsvoering bevordert."

Deze aankondiging volgt op Pleo’s ondertekening van een schuldfinancieringsfaciliteit van €40 miljoen van HSBC Innovation Banking, de gespecialiseerde financiële partner voor de innovatie-economie. Dankzij deze overeenkomst kan Pleo nog meer klanten hogere kredietlimieten bieden, grotere flexibiliteit in hun financiële opties en hun credit-service in meer markten lanceren. 

Amit Kahana, Vice President of Credit and Treasury bij Pleo, legt uit: "We zijn verheugd om onze samenwerking met HSBC Innovation Banking aan te kondigen. Beginnend bij €40 miljoen, kan de schuldfinanciering die voor ons beschikbaar is, worden uitgebreid op basis van toekomstige vereisten. Dit zal ons bestaande bereik nog verder uitbreiden naar meer landen, ons in staat zal stellen limieten te verhogen en meer valuta aan te bieden. Naast deze mijlpaal in onze samenwerking verwachten we de komende 12 maanden mooie ontwikkelingen te zien terwijl we ons voorbereiden om dit in nog meer markten te lanceren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie