Peugeot 2008 vernieuwd

Aimée van Vuuren
Na het uitbrengen van een nieuwe Peugeot 208 was het geen verrassing dat de Peugeot 2008 ook vernieuwd zou worden. Deze versie is tevens als elektrische uitvoering op de markt te vinden.

Peugeot 2008

De vernieuwde versie is 14 centimeter langer. Dit is één van de redenen waarom volgens Peugeot de nieuwe 2008 aan de bovenkant van het B-segment opereert. De grille heeft iets meer vorm gekregen en heeft een wielbasis van 2,60 meter.

Er heeft een grondige vernieuwing plaatsgevonden in het infotainment. Het grote, moderne beeldscherm in het interieur is een echte eye-catcher. Het scherm is standaard 7-inch groot. Je kan daar ook een scherm van 10-inch voor in de plaats krijgen.

LEES OOK: 4 ontwikkelingen vergroten de kans dat jij over 5 jaar elektrisch rijdt

Motor of elektrisch

Peugeot brengt de vernieuwde 2008 als volledige elektrische versie op de markt. De sterke elektromotor van 136 pk wordt gecombineerd met een accupakket van 50kWh. Dit zorgt voor een actieradius van 310 kilometer. Met een thuislader duurt het 16 uur om de auto volledig op te laden. Als je gebruikmaakt van een driefase-aansluiting via een laadpaal of Wall Box duurt het slechts 5 uur en 15 min. Als je toch een auto wilt met een verbrandingsmotor, dan kan je kiezen uit drie varianten: 100 pk, 139 pk of 155 pk.

De nieuwe Peugeot 2008 met verbrandingsmotoren komen volgend jaar op de markt. De elektrische versie komt pas later. De prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk onderstaande video voor een impressie voor de nieuwe SUV Peugeot 2008.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée