Pakketdrukte nog niet hier: pakketten zijn deze week iets langer dan één dag onderweg

Pakketdrukte nog niet hier: pakketten zijn deze week iets langer dan één dag onderweg

Redactie Baaz

Het toenemend aantal online bestellingen rondom Sinterklaas en Black Friday levert tot dusver nog geen pakketdrukte op: er zijn nog geen noemenswaardige vertragingen te zien. Dit blijkt uit de Pakketradar: een data-analyse van transport management service Wuunder. De pakketten zijn deze week vanaf het moment van pick-up gemiddeld iets langer dan één dag onderweg naar de ontvanger, wat gelijk staat aan het gemiddelde van november. 

Voorspellingen week 47

Pakketradar met vertragingen per regio

Dit is het tweede jaar op rij dat Wuunder de Pakketradar uitbrengt. In deze vernieuwde editie is naast de voorspelde levertijd nu ook te zien wat de vertragingen per regio zijn in percentages. Consumenten krijgen daardoor inzicht in hoe lang bestellingen er in hun regio over doen en kunnen daar hun bestelmoment op aanpassen. Wuunder is de eerste partij die de vertragingen op zo’n specifiek niveau inzichtelijk maakt. Jeroen Gehlen, co-founder Wuunder, vertelt hierover: “Na de vele ondernemers die we vorig jaar hebben kunnen helpen met de Pakketradar, willen we nu ook het verschil maken voor consumenten. Doordat we ze inzicht verschaffen in de regionale vertragingen, kunnen zijn hun bestelgedrag daarop aanpassen.”

Vervoerders kennen uitdagingen in Limburg en Flevoland

Vorige week (week 46) is maar liefst 96 procent van alle bestelde pakketten in Nederland op tijd bezorgd. De grootste vertragingen waren in de provincies Limburg en Flevoland. In beide provincies was zes procent van de pakketten vertraagd. Dit is opvallend, omdat normaal de eerste vertragingen normaal in Groningen en Zeeland optreden. Hier worden relatief lange routes gereden, waardoor een toename in zendingen sneller een effect heeft op het aantal vertragingen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie