Out now: Baaz 4.2018

Geert van der Klugt
De vierde Baaz van 2018 ligt op de deurmat! De editie staat bomvol ondernemersnieuws, hoogwaardig advies van zowel de redactie als verscheidene gastexperts, een Eindbaaz-interview met telecomkoning Nick Galea en nog veel meer. Bovendien vind je in de uitgave de Overstapgids voor 2019: een speciale editie, waarin jouw opties qua zakelijke dienstverlening anno 2019 uitgestippeld worden. Onder andere toplossingen op vlakken als leasing, risk management en zakelijke software komen uitgebreid aan bod.

Eindbaaz: Nick Galea

Eindbazen vallen vaak op met hun inspirerende verhalen over hun onderneming. Het gaat in de gesprekken meestal om één hoofdzaak: trots. Van sommige eindbazen krijg je wat dat betreft nooit genoeg. Nick Galea, CEO van communicatiesoftwarebedrijf 3CX, is daar een voorbeeld van. We spraken hem voor het laatst in de zomer van 2017. Hoe gaat het met hem? En hoe staat UC-vendor 3CX er met de doelstellingen voor, die de CEO vorig jaar in het magazine stelde?

Snow
Forest

Vechten met Moskowicz op New Business Radio

Filmmaker, journalist en schrijver Max Moszkowicz is recent gestart met een nieuw programmaformat op New Business Radio en YouTube. In 'Vechten met Moskowicz' interviewt hij, samen met terugkerende tafelgasten zoals acteur Cas Jansen, op geheel eigen wijze bekende Nederlanders en mensen die iets bereikt hebben in het leven.

De openbare aanbesteding

Gezocht: een ondernemer in Noordwijk, of omgeving, die de gemeente kan helpen met nieuw kantoormeubilair. Noordwijk en Noordwijkerhout gaan namelijk op 1 januari 2019 fuseren en dat is gelijk een mooie gelegenheid om het oude meubilair de deur uit te doen en fatsoenlijke bureaustoelen aan te schaffen voor de ambtenaren. Het klinkt als een mooie opdracht waar iedere MKB`er, die in dat vakgebied zit, zich zo voor kan inschrijven. Tenminste, in theorie is dat zo. De praktijk blijkt heel wat weerbarstiger.

Snow
Forest

Razendsnel AVG-conform

Ruim twee maanden terug publiceerde Autoriteit Persoonsgegevens een eerste boetebericht naar aanleiding van een sommering en betaling van bank Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). De schade? € 48.000,-. TGB verleende een voormalig cliënt géén inzage in zijn persoonsgegevens. Het openbare bericht geldt als statement: de AVG is écht en ieder die niet schikt kan en zal op de blaren zitten – zo ook de ZZP’er en het MKB. Schikken vergt inzet, bewustwording is het halve werk. Om jou stap naar AVG-conformiteit te helpen maken, zetten wij de belangrijkste stappen voor het MKB op een rij.

Overstapgids

Het mag geen nieuws heten: businesspartners komen en gaan, zeker in deze tijden. Ondernemers en managers kiezen steeds zorgvuldiger hun abonnementen, de leasecontracten gaan onder de loep en met software en IT in de cloud gaat het overstappen steeds makkelijker. Maar welke oplossing levert je nu eigenlijk de beste ROI? Als een product niet meer voldoet aan jouw strenge eisen, is een overstap snel gemaakt.

Snow
Forest

VoIP & beyond

Het kan je niet ontgaan zijn dat er een grote verandering in de telefoniewereld op komst is. Volgend jaar verdwijnt ISDN.  Daaruit volgt dat als je nu met ISDN werkt, je een alternatief moet zoeken.

Baaz Ethics: Man-vrouwdenken is een westerse constructie

Sinds eind jaren negentig verkondigt Oyeronke Oyewumi, een Afrikaanse sociologe, dat het man-vrouwdenken een westerse constructie is. In haar boek ‘The Invention of Women’ (1997) wordt deze stelling onderbouwd met verhalen uit haar eigen jeugd in Yorubaland (ten westen van Nigeria). Veertig miljoen mensen in Afrika spreken een taal zonder woorden als man, vrouw, dochter en broer. Ook de woorden hij of zij bestaan niet.

Snow
Forest

Kick.start: Dutchcraft

Wist je dat 90 procent van alle kleding wordt gemaakt in lagelonenlanden? Kledingarbeidsters verdienen daar verre van een leefbaar loon. Immoreel? Pim van Boxtel vond in ieder geval van wel. Hij stelde zichzelf als doel een kledingmerk op te richten dat volledig transparant en eerlijk produceert: Dutchcraft.

Automotive: Elektrisch rijden

Al jaren proberen producenten, overheden en velerlei organisaties er ons van te overtuigen: elektrisch autorijden heeft de toekomst en over een aantal jaar doen we niet anders. Kijkt men door een roze bril of klopt het toekomstperspectief? Gaat de consument - privé en/of bedrijfsmatig - nu echt overstag met deze manier van rijden? De cijfers zijn hoopgevend, maar drempels zijn nog talrijk aanwezig.

Snow
Forest

Baaz magazine ontvangen? Gratis abonneren doe je hier

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert