Op zoek naar IT-talent? Wees eens wat creatiever...

Bart Remmers
Werkgevers moeten nog veel creatiever worden in hun zoektocht naar IT-talent door veel meer te zoeken buiten de gebaande paden.

Het tekort aan IT-specialisten is nijpend en er zijn te weinig kandidaten om alle bestaande vacatures op te vullen. Werkgevers doen er goed aan om voor de invulling van hun IT-vacatures andere mogelijkheden te verkennen zoals het aannemen van kandidaten buiten de regio en zich nog veel meer te focussen op vrouwelijk talent. 

Volop IT'ers in Zeeland en Groningen

In regio’s als Zeeland of Groningen zijn namelijk nog volop IT’ers beschikbaar. Dat concludeert recruitmentplatform Monsterboard deze week naar aanleiding van onderzoek naar diverse IT-beroepen in 2017.
 
In de meeste regio’s, en bovenal in de randstad, is er een grote krapte op de IT-arbeidsmarkt. In tegenstelling tot provincies als Zeeland en Groningen waar in het derde kwartaal van 2017 respectievelijk gemiddeld 66 en 157 IT’ers per specialisme op zoek waren naar werk. Het gaat hierbij om beroepen als software- en applicatieontwikkelaars, systeemanalisten, systeembeheerders en technici op het gebied van procesbeheer en voor de werking van informatie- en communicatietechnologie. 

Gemiste kansen

Het is voor werkgevers een absolute gemiste kans om alleen personeel in de eigen regio te zoeken. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de meeste IT’ers het geen probleem vinden om wat verder te reizen voor hun werk. Gemiddeld 20 procent vindt een reistijd van 46 tot 60 minuten prima. Daarnaast is thuiswerken een goed alternatief, bijna 30 procent van de IT-specialisten vindt het belangrijk om thuis te kunnen werken en met alle cloudoplossingen en video toepassingen is dat heel goed mogelijk. 
  
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart