Op deze kantoorartikelen kun je eenvoudig besparen

Redactie Baaz
Is het tijd om flink wat geld te besparen? Dan zijn er een aantal kantoorartikelen die je kunnen helpen om deze besparing mogelijk te maken. Welke dat zijn, bespreken we in dit artikel.

1. Je cartridges

Je kent het wel: je wilt iets printen en de cartridges zijn weer eens leeg. Direct iemand naar de winkel om nieuwe cartridges te halen, en een paar uur later kun je eindelijk dat ene printje maken. Dat kan makkelijker; en goedkoper. Je inkt bestellen kan namelijk ook gewoon online. Wanneer je hier een maandelijks terugkerend item van maakt, zul je ook altijd genoeg nieuwe cartridges hebben liggen en hoeft er niemand meer naar de winkel. Heb je toevallig een nieuwe HP printer? Dan is ook een print abonnement een oplossing. Hier worden je cartridges automatisch toegestuurd wanneer de oude bijna leeg zijn.

2. Het meubilair

Sta je net op het punt je kantoor opnieuw in te richten of zijn er nieuwe meubelstukken nodig? Schaf deze dan gewoon tweedehands aan. Dit zijn namelijk kosten die een flinke hap uit het budget nemen, en waar flink op bespaard kan worden. Zeker wanneer het gaat om meubelstukken zoals een bureau, een kast of een organizer kun je deze net zo goed tweedehands aanschaffen. Deze items zijn vaak nog prima voor dagelijks, intensief gebruik en een stuk goedkoper. Kijk vooral even bij verschillende kantoorveilingen: hier vind je vaak meubelstukken die door faillissement de deur uit moeten.

3. Kies voor herbruikbare artikelen

Probeer je kantoorartikelen te hergebruiken waar mogelijk. Ongebruikte printjes kunnen bijvoorbeeld prima gebruikt worden als kladpapier, oude dozen kunnen dienst doen als archiefdozen en organizers kunnen agenda’s vervangen. Ook items als naambadges en promotiematerialen kunnen voor verschillende evenementen hergebruikt worden.

4. Je printer

Een printer van hoge kwaliteit is belangrijk om ook in de toekomst op gebruikskosten te besparen, maar dit betekent niet dat de printer duur hoeft te zijn. Ook hier kun je gebruikmaken van een faillissementverkoop van een organisatie om voor een klein bedrag een luxe, nieuwe printer op de kop te kunnen tikken. Houd het daarbij ook gewoon lekker zoveel mogelijk digitaal: hand-outs bij presentaties zijn allang niet meer ‘hip’.

5. De verlichting

Duurzame initiatieven zoals LED-verlichting zijn niet alleen een stukje duurzaam ondernemen, maar besparen je ook flink op de kosten. Vervang bijvoorbeeld alle verlichting op kantoor voor LED-verlichting om tientallen tot honderden euro’s op de energierekening te besparen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie