Ontdek Utrecht!

Ontdek Utrecht!

Redactie Baaz

Utrecht behoort tot de leukste grote steden van Nederland. Historisch, sfeervol, cultureel en vooral gezellig, zo kun je Utrecht het beste omschrijven. Het centrum is net zo mooi als het centrum van Amsterdam en er zijn zelfs grachten. Voldoende leuke zaakjes en terrasjes waar je lekker kunt eten of kunt borrelen. Ben je toe aan gezelligheid en ontspanning? Plan een trip naar Utrecht en je krijgt het allemaal! Echter, moet je jezelf wel goed voorbereiden en zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten. Welke bezienswaardigheden wil je bekijken? Hoe ga je naar Utrecht toe? Al deze vragen worden in dit artikel beantwoord, lees het daarom eens grondig door.

Met de auto naar Utrecht

De meeste mensen die naar Utrecht komen doen dat met het openbaar vervoer. Hiervoor is Utrecht geschikt doordat het een centrale ligging heeft in het land. Heb je een groot gezin en ga je liever met de auto? Dat kan natuurlijk ook, maar moet je rekening houden met het parkeren Utrecht. Utrecht is namelijk een immens grote stad waar je moeilijk kunt parkeren. De parkeerplekken die je vind in de binnenstad kunnen al snel 6 euro per uur kosten en dat is natuurlijk niet rendabel. Voordat je naar Utrecht vertrekt is het verstandig om een plek te reserveren in een P+R garage. Je kunt namelijk op het internet goedkope deals vinden, waarmee je de hele dag kunt parkeren in Utrecht. Je bespaart op deze manier kosten die je weer kunt uitgeven in het mooie Utrecht. Ten slotte is het openbaar vervoer goed geregeld in Utrecht en je kunt vanaf de garage eenvoudig naar de binnenstad gaan.

Overnacht je in Utrecht? Dan is het natuurlijk al helemaal handig dat je auto in een parkeergarage staat. Een P+R parkeergarage is namelijk dag en nacht beveiligd, zo hoef je dus helemaal geen zorgen te maken. Wanneer je de auto op straat parkeert, is dat natuurlijk een ander verhaal en kan er ingebroken worden in de auto

Leuke bezienswaardigheden

Wanneer je naar Utrecht gaat kun je veel leuke dingen doen en natuurlijk ook mooie bezienswaardigheden tegenkomen. Utrecht staat daar bekend om en je kunt vanaf de grachten veel bezienswaardigheden tegenkomen. De domtoren is het pronkstuk van Utrecht en met een hoogte van 112,5 meter is het de hoogste kerktoren van het land. Je kunt de 600 jaar oude kerktoren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Echter, zijn er regelmatig reparaties aan de domtoren en moet je kijken of het open is.

Utrecht heeft ook meerdere stadsparken die je kunt bezoeken. Park Lepelenburg en het Wilhelminapark zijn twee parken in het hartje van Utrecht. Je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de natuur, zo kun je wandel- en fietstochten maken. Heb je nog niets gegeten? Dan kun je perfect in het park picknicken met het gezin. Je kunt langs de grachten op een terrasje ook heerlijk genieten van de natuur. Er zijn veel terrasjes en eettentjes waar je een hapje kunt eten en wat kunt drinken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie