Onderzoek onder 1 miljoen medewerkers onthult beste Nederlandse werkgevers van 2024

Onderzoek onder 1 miljoen medewerkers onthult beste Nederlandse werkgevers van 2024

Redactie Baaz

Effectory maakt tijdens de 25e editie van de World-class Workplace uitreiking de beste werkgevers van Nederland en daarbuiten bekend, op basis van een grootschalig onderzoek onder meer dan één miljoen medewerkers.

Het World-class Workplace-keurmerk wordt al 25 jaar uitgereikt aan organisaties die boven de landelijke benchmark voor goed werkgeverschap scoren* en is uitsluitend gebaseerd op de feedback van medewerkers. Organisaties kunnen niet betalen voor deze erkenning. De organisaties met de allerhoogste scores binnen dit keurmerk mogen zich dé World-class Workplace van 2024 noemen.

Christian de Waard, CEO van Effectory, vertelt: “De krappe arbeidsmarkt van vandaag maakt dat werkgevers nog serieuzer aan de slag gaan om het goed te doen voor hun mensen. Ondanks dat de werkvloer altijd in beweging is en ontwikkelt – denk recent aan de rol van AI bijvoorbeeld – blijft de formule om een succesvolle werkgever te zijn in al die 25 jaar hetzelfde. Wie goed luistert naar mensen, komt tot de juiste inzichten en wie daarnaar handelt, plukt er ook de vruchten van. Werkgevers beseffen steeds meer dat een goede werkomgeving niet alleen een 'nice-to-have' is, maar een essentiële factor voor succes. Erkend worden als World-class Workplace betekent meer dan alleen een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden: het staat voor het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd, uitgedaagd en geïnspireerd voelen, en ook veilig. Dit leidt tot hogere betrokkenheid, innovatie en succes – en dat vieren we vandaag samen.”

Dit zijn de winnaars van 2024:

Beste in Nederland met <1000 medewerkers: Adviesbureau De Vaart
Beste in Nederland met >1000 medewerkers: Frankelandgroep
Beste wereldwijd met <1000 medewerkers: Angel Trains
Beste wereldwijd met >1000 medewerkers: Icelandair

De industriewinnaars van 2024: 

Absoluta.
BCO
bol
Scholt Energy
Pensioenfonds Horeca & Catering
Roodenburg
SIG
Nij Smellinghe
Frankelandgroep
Lead Healthcare
Warmteservice
SynTouch
Tony's Chocolonely
Compion
Wierenga & De Graaf
AEGIR-Marine
Agristo
RUD Utrecht
Angel Trains
Adviesbureau De Vaart
Protime
NHG
Woonstede

Duurzaam werkgeverschap

Al decennialang is Effectory dé expert op het gebied van medewerkersonderzoeken en HR-strategieën. Tijdens deze speciale 25e jubileumeditie van de World-class Workplace uitreiking werd goed werkgeverschap belicht in het kader van het thema ‘Continuity: Past, Present, Future’. Verschillende winnaars van voorgaande jaren deelden hun succesverhalen en er werd gepraat over het creëren van duurzaam werkgeverschap en het belang hiervan.

*Jaarlijks bepaalt Effectory de gemiddelde score op werkgeverschap (benchmark) op basis van alle medewerkersonderzoeken die worden uitvoegevoerd onder Nederlandse organisaties. Organisaties die significant boven deze benchmark scoren, ontvangen het World-Class Workplace keurmerk. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie