Ondernemers vaak zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ondernemers vaak zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering

Redactie Baaz

Ongeveer de helft van de Nederlandse ondernemers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van verzekeraar Reaal onder MKB'ers.

Ondernemers zonder verzekering

Van de groep ondervraagde ondernemers heeft 47 procent aangegeven geen arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Van deze groep denkt 44 procent dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering meer dan € 300,- netto per maand kost en daarom geen AOV te nemen. In feite is een AOV vaak stukken goedkoper. Wanneer er sprake is van inkomensverlies, zegt 22 procent van de ondervraagden voldoende middelen te hebben om zich te kunnen redden.

arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een op de vijf ondervraagden zegt geen vertrouwen te hebben in de verzekeringsmaatschappij en het uitbetalen van een AOV. 44 procent van de onverzekerde groep denkt dat een AOV niet aftrekbaar is bij de aangifte inkomstenbelasting. Gemiddeld ben je voor een brutobedrag van € 200,- tot € 250,- verzekerd. Hiervan kan je nog ongeveer 40 procent van de belasting aftrekken.

Wel verzekerde groep

Van de ondervraagde ondernemers die wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben, betaalt 12,7 procent minder dan € 100,- netto per maand. 20,4 procent van de verzekerden draagt tussen de € 100,- en € 200,- netto  af en 26,1 procent € 200,- tot € 300,- euro netto.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie