Ondernemers bij ABN Amro betalen in 2014 de hoofdprijs
ABN Amro gooit kosten voor betalingsverkeer fors omhoog

Ondernemers bij ABN Amro betalen in 2014 de hoofdprijs

Redactie Baaz
Per 2014 gaat ABN Amro flink hogere kosten vragen voor zakelijk betalingsverkeer. Ondernemers zijn per brief of e-mail op de hoogte gesteld van de wijzigende kosten die kunnen oplopen tot 62 procent.

Hoewel de kosten voor diensten als pin- en IDEAL-betalingen en internetbankieren gelijk zullen blijven, betaal je als ondernemer vanaf 1 januari flink meer voor je betalingsverkeer. Vooral het tarief van diensten waarbij handmatig werk komt kijken stijgt behoorlijk.

62 procent

Het Financieele Dagblad laat weten dat zakelijke klanten rekening kunnen houden met een prijsstijging van 62 procent. Daarmee is ABN Amro de duurste bank, met een verschil van 17,6 procent met de Rabobank (die de tarieven voor volgend jaar nog bekend moet maken) en meer dan veertig procent met concurrent ING, meldt de krant.

Noodzaak

De tariefverhogingen zijn volgens de bank noodzakelijk want: 'ABN AMRO wil betalingsverkeer bieden met een hoog gebruikersgemak, dat veilig is en dat een hoge beschikbaarheid heeft. Dat vraagt om investeringen', aldus de staatsbank.

Een overzicht van de gewijzigde tarieven per dienst vind je op de website van de bank.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie