Ondernemen via je smartphone

Redactie Baaz
Een ondernemer zonder smartphone? Dat kan dus echt niet meer vandaag de dag. Bellen, appen en mailen met je klanten, leveranciers of medewerkers, facturen versturen, je boekhouding bijhouden: het is allemaal te doen met behulp van alleen maar een smartphone. Mits je natuurlijk wel een telefoon hebt die dit allemaal aan kan. Een toestel dat door zijn veelzijdigheid uitermate geschikt is voor ondernemers? Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de S21.

De verschillende modellen van de S21

De Samsung Galaxy S21 is een van de duurste en meest premium toestellen die gedurende de eerste helft van 2021 is gelanceerd. De adviesprijs is 849 euro, maar vergelijk de prijzen goed als je er een besluit te kopen. Er zijn namelijk al een aantal partijen die de telefoon voor een lagere prijs aanbieden. Naast de S21 kun je overigens ook kiezen voor de S21 Plus of de S21 Ultra. De eerstgenoemde heeft een iets groter beeldscherm met dezelfde specificaties. De adviesprijs hiervoor is 1049 euro. De S21 Ultra heeft het grootste scherm en de beste hardware, de adviesprijs hiervan is 1349 euro.

Wat biedt de Samsung S21 allemaal?

De nieuwe Exynos 2100-processor is snel en krachtig genoeg voor allerhande taken. Alle modellen in de lijn hebben acht GB werkgeheugen, voldoende voor het soepel laten draaien van apps. Qua opslag kun je kiezen tussen 128 of 256 GB. Maak je tijdens je werk veel filmpjes of foto’s (de drievoudige lens met 64 en tweemaal 12 MP is hiervoor erg geschikt), of gebruik je zakelijk veel apps? Dan is het verstandig voor 256 GB te kiezen. Zakelijke data verstuur je snel via 5G-internet (mits je hiervoor natuurlijk een geschikt abonnement hebt).

Met de batterij van 4000 mAh zou prima de dag moeten doorkomen, ook als je de telefoon veel gebruikt. De smartphones draaien op het nieuwe Android 11 met One UI-interface. Zo ben je verzekerd van een snelle telefoon zonder overbodige programma’s en krijg je regelmatig beveiligingsupdates. Ook zijn er vanuit Samsung maar liefst drie versie-updates toegezegd, waar dit er bij eerdere modellen slechts twee waren.

Tip: 5 handige zakelijke apps voor jouw Android telefoon

Hoe oogt de smartphone?

Tot slot ook nog even iets over het design, want dat is natuurlijk ook belangrijk. Ondanks dat de toestellen een metalen frame met een plastic achterkant, ogen ze zeker niet goedkoop. Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren: wit, grijs, rose goud of paars. De beschermlaag op het scherm (Gorilla Glass Victus) is vernieuwd en nog sterker. Deze laag beschermt het display nog beter bij beschadiging bij een val of krassen. Het scherm zelf tenslotte (6.2 inch Dynamic AMOLED) met full hd-resolutie bidet haarscherp en vloeiend beeld.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie