NS start fonds voor startups
NS start fonds voor startups

NS start fonds voor startups

Redactie Baaz

De NS houdt zich vanaf nu meer bezig met ondernemers. De vervoerder heeft een fonds ingesteld voor startups op het gebied van mobiliteit en openbaar vervoer.

NS Innovatiefonds

Het NS Innovatiefonds bevat vijf miljoen euro en heeft een looptijd van zes jaar. De NS werkt hiervoor samen met de ANWB, Yes!Delft en UtrechtInc. Het fonds is bedoeld om reizigers in de toekomst betere reiservaringen te geven. Hiervoor doet de NS samen met haar partners investeringen in startups, die lopen van 50 duizend tot 500 duizend euro.

Reizen aangenamer

Roger van Boxtel, bestuurder van de NS, denkt dat startende ondernemers het reizen aangenamer kunnen maken. Om kans te maken op een investering, kun je onder meer op 18 februari 2016 meedoen aan het Smart Mobility Pitch Event dat NS met haar partners organiseert. 'Deelnemers aan het evenement kunnen van het fonds gebruikmaken als ze daarmee nieuwe, slimme oplossingen voor onze reizigers van de grond krijgen', stelt Roger.

NS onder vuur

De NS ligt de afgelopen maanden flink onder vuur, dankzij een tekort aan materieel. De Nederlandse vervoerder heeft voor meer dan twee miljard euro aan nieuwe treinen besteld, maar het duurt tot eind volgend jaar voor deze in gebruik kunnen worden genomen. In het voorjaar worden er echter al veel oude treinen afgeschreven. Hierdoor zijn er te weinig treinen en reizigers zijn niet meer gegarandeerd van een zitplaats. In november riep Roger scholen nog op om de lessen later te laten beginnen, zodat scholieren uit de spits verdwijnen. Ook op dit plan kwam veel kritiek.

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur wil voor de kerst een plan voor een oplossing van de NS voor het dreigende tekort. 'Ik kan ze niet heel veel tijd geven. Voor Kerstmis moet er een oplossing op tafel liggen. De reiziger moet weten waar hij aan toe is', aldus Dijksma tegenover de NOS.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie