NRC Handelsblad als eerste Nederlandse krant op elektronisch papier

NRC Handelsblad als eerste Nederlandse krant op elektronisch papier

Redactie Baaz
NRC Handelsblad verschijnt vanaf vandaag als eerste Nederlandse krant voortaan ook dagelijks op elektronisch papier. Als ePaper is de volledige krant beschikbaar voor abonnees die in het bezit zijn van een iLiad eReader.

Er komen steeds meer eReaders op de markt. Voor deze introductie heeft NRC Handelsblad gekozen voor de iLiad eReader van het Nederlandse bedrijf iRex Technologies, de uitvinders van het electronische papier. De digitale boeklezer is speciaal ontworpen om papier na te bootsen. Hiervoor wordt 'digitale inkt' gebruikt: miniscule zwarte en witte balletjes die naar of van het schermoppervlak bewogen kunnen worden. Reflecties of ongewenst invallend licht hebben nauwelijks invloed op het leesgemak. En zelfs het maken van aantekeningen is mogelijk.

Vers van de 'pers'
Met een ePaper abonnement op NRC Handelsblad, heeft de lezer de krant altijd als eerste binnen handbereik. De krant is op doordeweekse dagen al beschikbaar vanaf 15.00 uur en op zaterdag zelfs al vanaf 7.00 uur. Het downloaden van n editie duurt ongeveer 20 seconden, via WiFi. Daarna is de krant direct klaar om uitgebreid gelezen te worden; waar en wanneer het de abonnee maar het beste uitkomt.

Prijzig
De iLiad en ePaper zijn verkrijgbaar in de webwinkel van NRC Handelsblad. Exclusief voor alle reguliere abonnees van NRC Handelsblad geldt een prijs van slechts 499,- voor het apparaat; nog altijd een flink bedrag. Zij ontvangen het ePaper-abonnement gratis. De iLiad in combinatie met een ePaper jaarabonnement op NRC Handelsblad kost 699,-. Daarvoor krijgt men ook een USB-stick (1Gb) met daarop enkele eBooks zoals De Goede Stad van Geert Mak en het E-zien van 2008 van Fokke & Sukke. De iLiad en ePaper zijn ook verkrijgbaar in de boekwinkels van selexyz.

 


 

Gerelateerd artikel:
Boeklezer Iliad eindelijk in Nederland te koop (30 oktober 2007)

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie