Boeklezer Iliad eindelijk in Nederland te koop

Boeklezer Iliad eindelijk in Nederland te koop

Redactie Baaz
Boekhandelsketen Selexyz gaat als eerste in Nederland de Iliad verkopen, een digitale boeklezer met een weergave als op papier.

Normale computerschermen geven licht af, waardoor de ogen na verloop van tijd vermoeid en gerriteerd raken. Bij de Iliad is dat anders geregeld. De digitale boeklezer is speciaal ontworpen om papier na te bootsen. Hiervoor wordt 'digitale inkt' gebruikt: miniscule zwarte en witte balletjes die naar of van het schermoppervlak bewogen kunnen worden.

Er is alleen stroom nodig om de balletjes te verplaatsen, maar niet om ze op hun plek te houden. Dit betekent dat de Iliad ook nog beeld geeft als het apparaat uit staat. Bij normaal gebruik (twee uur lezen per dag) gaat de accu rustig een dag of vijf mee.

Gebruikers kunnen op de Iliad ook schrijven en tekenen, het systeem synchroniseren met de pc, documenten uitwisselen, automatisch nieuwe content ontvangen. Eigenlijk zijn er maar twee nadelen, maar die tellen dan ook zwaar: de Iliad kan alleen zwart-wit aan en hij kost in de winkel maar liefst649 euro. Desondanks denken we dat menig drukke topmanager het apparaat wel kan waarderen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie