No deal-Brexit is een realistische optie

No deal-Brexit is een realistische optie

Redactie Baaz
De Franse staatssecretaris van Europese Zaken Amélie de Montchalin heeft aangegeven dat Frankrijk voorbereid is op een no deal-Brexit. Zonder een nieuwe politieke lijn is 31 oktober nog steeds de deadline voor de Brexit.

No deal-Brexit realistisch

Frankrijk heeft aangegeven dat zij niet willen dat er een no deal-Brexit komt maar voorbereid zijn ze wel, mocht het gebeuren. ‘Het is een realistische optie,’ zegt De Montchalin tegenover de Britse krant The Guardian. ‘Zoals president Macron al zei: als er een totaal nieuwe politieke lijn in Groot-Brittannië is, zijn de Europeanen bereid om te heroverwegen. Maar voor nu is 31 oktober de definitieve deadline.’

Lees ook: Vele ondernemers zijn nog niet Brexit-proof

Brexit, no deal-Brexit, Verenigd Koninkrijk, Engeland, Frankrijk, europese unie

Onderhandelen

Het is reeds bekend welke Conservatieven zichzelf kandidaat stellen om de Britse premier, Theresa May, op te volgen. De meeste van hen hebben aangegeven opnieuw te willen onderhandelen over het terugtredingsakkoord. De Europese Unie heeft aangegeven allang niet meer open te staan voor nieuwe onderhandelingen.

Eén van de kandidaten, Boris Johnson, is tegen de Brexit-rekening van 44 miljard euro. Hij wilt deze niet betalen, mocht hij premier worden.

Frankrijk heeft op de wensen voor nieuwe onderhandelingen en tegengas voor het betalen van de rekening gereageerd. ’Als de Britten op een ordelijke manier willen vertrekken, dan is het terugtredingsakkoord de manier om dat te doen. Dit bedrag is simpelweg de verplichtingen die het Verenigd Koninkrijk is aangegaan. Dit dus gewoon een kwestie van internationaal recht.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie