Nissan presenteert Altima

Jordi Smit
Nissan heeft zijn nieuwe Altima gepresenteerd. Nissan heeft met de nieuwe auto een moedige poging gedaan te vernieuwen met zijn nieuwste generatie Altima, met een krachtige 2.0-liter turbocompressor en een levendig chassis.

Nissan Altima

De nieauwe Nissan Altima is groot nieuws aan de andere kant van de oceaan. De zesde generatie van de middelgrote Nissan Sedan is vele malen strakker vormgegeven dan eerdere modellen en beschikt over een kenmerkend zwart vlak in de C-stijl.

Tweeliter viercilinder

De Altima wordt geleverd met een nieuwe en geblazen tweeliter viercilinder met 248 Amerikaanse pk's. Dit is niet zomaar een viercilinder, maar de innovatieve VC-Turbo met variabele compressie die debuteerde in de Infiniti QX50. Wie de 2.0 een beetje teveel van het goede vindt, kan opteren voor de basismotor: een 2.5 die er met 188 'hp' ook wat vermogen heeft bijgekregen.

LEES OOK: Renault aast op fusie Nissan

Geschiedenis Nissan Altima

De Nissan Altima is een middelgrote auto die door Nissan wordt geproduceerd sinds 1992. De Altima is van oudsher groter, krachtiger en luxer dan de Nissan Sentra, maar minder dan de Nissan Maxima . De auto's van de eerste tot de vierde generatie werden exclusief in de Verenigde Staten vervaardigd en werden officieel verkocht in Noord- en Zuid-Amerika, samen met het Midden-Oosten en Australië. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi