Nieuw voorstel Brexit-deal komende maand

Jordi Smit
Het was na het uitstel een tijdje stil over de Brexit, maar gisteren kwam toch weer nieuws naar buiten. Volgende maand wil premier Theresa May namelijk haar nieuwe voorstel gaan voorleggen in het Lagerhuis in de hoop op een Brexit-deal.

Stemmen over Brexit-deal

Het zal de vierde keer zijn dat het Britse parlement over de Brexit stemt. De eerste drie keer veegde het parlement het voorstel van Theresa May met een groot aantal stemmen van tafel. Met het nieuwe voorstel hoopt May alsnog tot een Brexit-deal te komen, al lijkt de kans daarop moeilijk in te schatten.

Politieke steun Brexit-deal

De premier zoekt meer politieke steun voor een Brexit-deal en voerde dinsdagavond een 'nuttig en constructief' overleg met oppositieleider Jeremy Corbyn. Zijn Labour Party praat al zo'n zes weken met de regering over een uitweg uit de Brexit-impasse. May hoopt door de gesprekken genoeg stemmen bij de oppositie te winnen voor een meerderheid.

LEES OOK: Brexit zorgt voor groei Britse economie

Hoop op akkoord vóór zomerreces

May liet dinsdagmiddag nog weten de Brexit vóór het zomerreces rond te willen krijgen. Doorgaans begint dat reces halverwege de maand juli. Gezien de vorige drie stemmingen over haar Brexit-akkoord lijkt dit zonder de steun van de grootste oppositiepartij niet mogelijk.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi