Nieuw voorstel Brexit-deal komende maand

Jordi Smit
Het was na het uitstel een tijdje stil over de Brexit, maar gisteren kwam toch weer nieuws naar buiten. Volgende maand wil premier Theresa May namelijk haar nieuwe voorstel gaan voorleggen in het Lagerhuis in de hoop op een Brexit-deal.

Stemmen over Brexit-deal

Dat is voor de vierde keer dat het Britse parlement over de Brexit stemt. De eerste drie keer veegde het parlement het voorstel van Theresa May met een groot aantal stemmen van tafel. Met het nieuwe voorstel hoopt May alsnog tot een Brexit-deal te komen, al lijkt de kans daarop moeilijk in te schatten.

Politieke steun Brexit-deal

May is op zoek naar politieke steun en voerde dinsdagavond een 'nuttig en constructief' overleg met oppositieleider Jeremy Corbyn. Zijn partij is inmiddels zes weken in gesprek met de regering over een oplossing voor de Brexit. May hoopt door de gesprekken genoeg stemmen bij de oppositie te winnen voor een meerderheid.

LEES OOK: Brexit zorgt voor groei Britse economie

Hoop op akkoord vóór zomerreces

Ondertussen maakt May haast met haar Brexit-deal. De Premier liet dinsdag weten voordat het zomerreces begint, meestal in de maand juli, een deal te willen hebben. De vorige drie stemmingen laten echter zien dat dit knap lastig kan gaan worden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi