Nieuw fonds van 60 miljoen voor Fintech én Food & Agri-sector

Nieuw fonds van 60 miljoen voor Fintech én Food & Agri-sector

Redactie Baaz

Rabo Frontier Ventures (RFV), een strategisch investeringsfonds van €60 miljoen dat zich richt op kansrijke beginnende Fintech en Food & Agri bedrijven, is gelanceerd.

Rabo Frontier Ventures (RFV) is volledig gefinancierd door Rabobank en heeft als doel een extra stimulans te geven aan Fintech en aan Food & Agri innovaties. RFV gaat samenwerken met en investeren in Fintech en Food & Agri bedrijven, die nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten op lange termijn  en daarbij aansluiten op de strategische richting van de bank en de maatschappij. De focus ligt hierbij op vier thema’s: Financial cruise control, Platform banking, Emerging technologies as an business model enabler en Data4Food.

Startups, spin-offs en scale-up

RFV ondersteunt startups, spin-offs en scale-ups in het opschalen van hun activiteiten en het realiseren van gezamenlijke waarde door samenwerkingsrelaties met de bank. Naast kapitaal, biedt RFV ook kennis, expertise en het Rabobank netwerk aan. Op deze wijze bundelt Rabobank krachten om haar klanten nog beter te kunnen bedienen naar de toekomst toe.

Moonshots

RFV heeft al in diverse startups geïnvesteerd, zoals we.trade en Peaks. We.trade is een Europees platform gebaseerd op blockchaintechnologie dat e-commerce-handel voor het MKB faciliteert. Peaks (foto) is de beleggingsapp met wisselgeld die in november 2017 is gelanceerd.

Deze startups komen uit het interne acceleratorprogramma ‘Moonshots’ van Rabobank. Naast interne innovaties op de markt brengen, staat Rabobank ook bekend als partner van diverse nationale en internationale accelerator programma’s om startups verder te brengen. RFV zal verder voortborduren op deze succesvolle innovaties en samenwerkingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie