Zevende investering Rabo Frontier Ventures

Forse investering in Nederlandse fintechstartup GoCredible

Bart Remmers
Rabo Frontier Ventures (RFV), de investeringstak van de Rabobank, investeert in de Nederlandse fintechstartup GoCredible en neemt hiermee een aandeel in het bedrijf.

Met deze investering versterken de Rabobank en GoCredible hun samenwerking die in 2016 is gestart. De samenwerking heeft in 2017 geleid tot de conditionele betaalmethode Rabo Safe2Pay. Met Rabo Safe2Pay maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar bewaart het geld op een tussenrekening. Pas bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. 

Ssmart contract-techniek

GoCredible levert voor deze betaalmethode de smart contract-techniek (slimme digitale overeenkomst), de koppeling met de voorwaarden en de samenvoeging met de betreffende partijen. Deze wordt nu al gebruikt door Gelijk Oversteken van PostNL. Met Gelijk Oversteken krijgt de verkoper zijn aankoopbedrag als de koper het pakket heeft ontvangen. Een soortgelijke dienst creëerde GoCredible met Autobetaalservice voor de betaling van tweedehands auto’s. 

De Rabobank en GoCredible gaan hun succesvolle samenwerking intensiveren met als doel de betrouwbaarheid van het handelsverkeer te vergroten. Hiermee voegen ze zowel economische als maatschappelijke waarde toe. Momenteel werkt de Rabobank met GoCredible aan verschillende vernieuwende proposities.

Zevende investering

De Rabobank wil samen met GoCredible proposities ontwikkelen en de onderneming naar het volgende niveau van ontwikkeling brengen. De deelname in GoCredible is de zevende investering van Rabo Frontier Ventures, opgericht in 2017. Het doel van dit 60 euro miljoen-fonds is investeren in kansrijke FinTech en Food & Agri-bedrijven die aansluiten bij de strategische richting van de bank en nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten op lange termijn.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: BartRemmers

BartRemmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBart