Perfecte WIFI en QoS met NETGEAR

NETGEAR geeft gamen boost met XR500 en GS810EMX

Jeroen van Onselen
We kennen NETGEAR als netwerkoplossing voor ondernemers in het MKB die zonder veel gedoe een betaalbaar en betrouwbaar netwerk op de zaak gebruiken. Thuis komen de routers en switches van NETGEAR ook goed tot hun recht. Zonder gedoe gamen na een week hard werken.

NETGEAR, wereldleider in netwerkapparatuur voor  het slimme huis, lanceerde afgelopen CES 2018 in Las Vegas twee nieuwe producten die je gameplay een boost geven - Nighthawk® Pro Gaming WiFi Router (XR500) en Nighthawk® Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX). Of je nou online aan het gamen bent, een LAN-party organiseert, of HD-content streamt, de nieuwe NETGEAR Pro Gaming producten tillen je netwerk naar een nieuw niveau van snelheid, prestatie, personalisatie en controle.

Gamen zonder interrupties

Gamers willen natuurlijk elk voordeel benutten om maximaal tot hun recht te komen in hun favoriete online multiplayer-game. Of je nou een serieuze of een casual gamer bent, en of je nou speelt op een console of een pc, de Nighthawk Pro Gaming Router XR500 en de Nighthawk Pro Gaming Switch SX10 voorkomen ongewenste interrupties en geven je de mogelijkheid om je gameplay naar het volgende niveau te tillen.

Geen gedoe met wegvallende WiFi

De nieuwe, revolutionaire NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) biedt geavanceerde, innovatieve software om netwerkverbindingen te optimaliseren door het stabiliseren van de ping, het terugdringen van lag-pieken en ervoor te zorgen dat je altijd verbonden bent, met betrouwbare connectiviteit, zowel draadloos als via een kabel, voor geavanceerde online gameplay. De Gaming Dashboard, Geo Filter, Quality of Service (QoS) en Network Monitoring functionaliteiten maken personalisatie mogelijk en bieden gaming-prestaties die ongeëvenaard zijn in de router-wereld. De Nighthawk Pro Gaming WiFi Router beschikt over best-in-class hardware functionaliteit, zoals een dual-core 1.7GHz processor, Quad-stream Wave 2 WiFi met MU-MIMO, en vier krachtige externe antennes, gebundeld in een agressieve en indrukwekkende behuizing.

QoS

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX), die een eervolle vermelding kreeg bij de 2018 CES Innovation Awards, volgt de Nighthawk S8000 op en biedt een geavanceerde 10G-switch om streams te priotiseren met QoS voor het finetunen van gameplay. De Nighthawk Pro Gaming SX10 LAN Switch biedt hard-wired snelheden voor gamers die competitief voordeel eisen, met volledige lag-vrije prestaties. Hij heeft twee auto-adaptive 10Gigabit/Multi-Gigabit poorten die een naadloze data-overdracht leveren met vijf verschillende verbindingssnelheden en opties voor een breed scala aan verbonden apparaten: 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps of 10Gbps. Dankzij link aggregation, kan de switch 20Gbps overdrachtsnelheden realiseren tussen de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch en uw netwerkapparatuur, waaronder netwerkopslag als NETGEAR ReadyNAS®. Een van de belangrijkste software-functionaliteiten van de switch, het Gaming Dashboard, biedt analytics voor een overzicht van alles wat er op uw netwerk gebeurt en welke poorten prioriteit nodig hebben voor de beste kwaliteit gameplay.

Lag-vrije gameplay voor alles

“Alle online gamers, of ze nu informeel, fervent of professioneel zijn, hebben één ding gemeen – de behoefte aan responsieve, lag-vrije gameplay,” zegt David Henry, senior vice president van Connected Home bij NETGEAR. “Met de introductie van Nighthawk Pro Gaming, laat NETGEAR zijn toewijding aan gamers zien, door een product te leveren dat gameprestaties verbetert. We hebben  nauw samengewerkt met gamers om functionaliteiten te ontwikkelen die de allerbeste prestaties, personalisatie en gebruiksgemak leveren, voor de ultieme game-ervaring. Er zou niets in je netwerk moeten zitten dat je weerhoudt van de ultieme game-ervaring. Met  Nighthawk Pro Gaming, heb je de power om te winnen.”

Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500)
Met de nieuwe Nighthawk Pro Gaming WiFi Router, kun je zonder frustraties genieten van online en netwerk-gaming. De MU-MIMO WiFi streamed tegelijkertijd naar meerdere apparaten op hetzelfde netwerk, zodat jij en je vrienden probleemloos online kunnen gamen, zonder dat je elkaars prestaties beïnvloedt.  Hier zijn wat van de andere belangrijkste redenen waarom je de Nighthawk Pro Gaming Router het in het centrum van je gaming-ervaring zou moeten zetten:

Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi- Gig LAN Switch (GS810EMX)
De nieuwe, prijswinnende Nighthawk Pro Gaming SX10 8-port Switch is veelzijdig, biedt hoge prestaties en is volledig naar je wensen aan te passen voor gamen zonder beperkingen. Hij biedt een zeer lage latency (bijna nul), een nieuw gaming dasboard en zeer precieze auto-diagnose voor veeleisende gamers. Hij wordt geleverd met de volledige set aan NETGEAR Smart Managed Plus Switch softwarefunctionaliteiten. Niet verwonderlijk dat hij een eervolle vermelding kreeg in de CES Innovation Awards competitie voor het uitmuntende ontwerp!

“De nieuwe Nighthawk Pro Gaming SX10 10GbE LAN Switch is ontworpen om aan de gespecialiseerde eisen van gamers te voldoen en is uitgerust met speciale functionaliteiten om laggy gameplay te elimineren,” zegt Richard Jonker, senior vice president SMB bij NETGEAR. “Met de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch, wordt het eenvoudig om applicaties die veel bandbreedte gebruiken te identificeren om netwerkverstoppingen terug te dringen. Het gaming dashboard biedt real-time inzicht in het gebruik van bandbreedte per apparaat, zodat je optimale prestaties kan garanderen en precies weet waar je bandbreedte voor wordt gebruikt.”

Prijs en beschikbaarheid
De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) is per direct beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van €279,99.

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX) is wereldwijd beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van €315,99.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen