Neople levert AI-medewerkers aan PSV

Neople levert AI-medewerkers aan PSV

Redactie Baaz

Nederlandse AI-startup Neople, kondigt een nieuwe samenwerking aan met PSV. Neople biedt AI gedreven medewerkers voor bedrijven in klantenservice om medewerkers te ondersteunen en de toenemende druk op webwinkels te verlagen. Neople heeft al samenwerkingen met o.a. MijnDomein, Vitaminstore en Travelbags.

Neople: Het Antwoord op de Toenemende Druk op Klantenservices met AI-gedreven Ondersteuning

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het gemak van online winkelen, wat leidt tot een aanzienlijke stijging in het aantal bestellingen dat bedrijven moeten verwerken. Dit verhoogt de druk op klantenservices, welke tijdens piekseizoenen zoals Black Friday nog verder wordt geïntensiveerd. Als gevolg hiervan draaien de medewerkers van klantenservices lange, stressvolle dagen om de stroom van vragen en problemen van klanten bij te houden.

De toenemende druk op klantenservices stelt bedrijven voor uitdagingen. Ze moeten extra personeel inzetten, wat gepaard gaat met kosten en logistieke complexiteit. Medewerkers moeten voortdurend schakelen tussen diverse klantvragen, wat vermoeidheid en verminderde klantgerichtheid kan veroorzaken. Deze mix van problemen kan leiden tot ontevreden klanten en uiteindelijk een verslechterde merkreputatie.

Dit is waar Neople te hulp schiet. Hun AI-gedreven medewerkers helpen live agent antwoorden te formuleren op klantvragen, zodat de live agent deze efficiënt kan evalueren en versturen. Complexere kwesties escaleren naar menselijke medewerkers. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen de efficiëntie van hun klantenservice verbeteren, de tevredenheid van klanten behouden, maar ook de werknemers tevreden houden.

“Wij keken met veel belangstelling naar hoe de Neople de kwaliteit van onze klantenservice verhoogt," aldus Coen Schroots, Manager Kaartverkoop & Fandesk PSV. "Na een aantal gesprekken zijn we overtuigd geraakt en hebben we onze eerste Neople aangenomen, die nu mee helpt met het beantwoorden van alle inkomende fan-vragen!"

Het Menselijk Element in Klantenservice

Hoewel AI-gedreven chatbots een veelbelovende oplossing bieden, zijn er ook kritische geluiden te horen. Een veelgehoorde zorg is het gebrek aan menselijkheid in de interacties met deze virtuele assistenten. Vaak missen ze de empathie en emotionele intelligentie van menselijke medewerkers. “Klanten waarderen de persoonlijke aanpak en menselijke connectie, die ze bij traditionele klantenservice medewerkers vinden. Met onze Neople willen we een goede balans vinden, waarbij we de mensen niet vervangen, maar juist vooruit helpen. Met extra ondersteuning van digitale medewerkers maken we het leven voor iedereen gemakkelijker en stimuleren we creativiteit bij de menselijke medewerkers.” aldus Hans de Penning, Co-founder en CEO van Neople.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie