Negen gadgets die voor een productieve thuiswerkdag

Redactie Baaz
Als we één ding moeten opnoemen waar de afgelopen twee en een half jaar allemaal wel eens tegenaan zijn gelopen dan zou het hoogstwaarschijnlijk gaan over de balans tussen werk en privé.

Op het kantoor sluit je je computer af en verlaat je je werkplek. Werk je vanuit huis? Dan is die stok achter de deur om over te schakelen naar ‘privé tijd’, in dit geval het verlaten van je werkplek, minder aanwezig. De risico’s van non-stop blijven werken, overspannen raken of in een burnout terechtkomen, liggen op de loer. Hoe zorg je ervoor dat die risico’s geminimaliseerd worden? In dit artikel leggen we je verschillende gadgets voor waarmee jij je thuiswerkdag uitgerust begint, productief doorkomt en voldaan eindigt.

De dag goed beginnen

Word energieker wakker met behulp van licht. Vooral in de wintermaanden kan wakker worden wanneer het buiten nog donker is als lastig worden ervaren. De ‘Wake-up Light’ van Philips biedt een oplossing door je op een natuurlijke manier wakker te maken. Door middel van licht, dat in een half uur tijd in sterkte toeneemt zodat je op jouw ingestelde wektijd wakker wordt, en geluid, stimuleer je je lichaam om op de meest rustgevende manier wakker te worden. Langzaamaan wakker worden met de ‘opgaande zon’ en een rustig deuntje of radio, in plaats van plots wakker schrikken van de algemene wekker op je telefoon is de eerste stap voor een productieve werkdag. Met de Wake up light krijg je ‘s ochtends een duidelijke routine met veel balans. Zo hou je je gedachten even van de werkvloer af.

Beperk schermtijd in de ochtend

Je bent dan nu rustiger en hopelijk ook energieker wakker geworden. Wat doe jij als eerste wanneer je wakker wordt? Velen van ons kijken gelijk op onze telefoon. Deze eigenschap kan je maar beter afleren. Je wordt namelijk direct blootgesteld aan allerlei prikkels. Het facebook bericht met een negatieve ondertoon, een volle inbox, een appje van een familielid of je nou bij desbetreffende verjaardag aanwezig bent of niet… De neiging om gelijk te reageren is groot maar zorg dat je de eerste momenten van de dag besteedt aan jezelf door onder de douche te stappen of een stevig ontbijt te maken. Een routine creëren en overdag proactiever zijn zorgt ook voor de rest van de dag voor meer productiviteit. 

Het is belangrijk dat je je hersenen regelmatig een moment geeft om bij te komen. Niet alleen als je net wakker bent maar ook door de dag heen. Toch pakken we tijdens deze pauzes vaak onze telefoon erbij. Opnieuw word je geconfronteerd met prikkels en die welverdiende rust krijgt je brein niet. Daarom is er ‘Stolp’. Stolp is een stralingsvrije kooi van Faraday. Stop je telefoon hierin, klik ‘m dicht en er komen geen signalen van buiten- en binnenuit tevoorschijn. De Stolp kan tot wel zes telefoons verzwijgen. Zet ‘m neer op je bureau of op kantoor en geniet van een echte rustpauze!

Schakend tot rust komen

Neem je een verdiende pauze maar train je alsnog graag je brein met een spel afkomstig uit de zesde eeuw? Probeer dan Chess Classic Exclusive. Schaken traint en bevordert het uithoudingsvermogen, concentratievermogen en zelfvertrouwen. Met schaken zal je eerst moeten nadenken en daarna pas een stap zetten. Net zoals in het dagelijks leven en op de werkvloer. Met de Chess Classic Exclusive ben jij straks een gevorderde in schaken.

Kom online

Iedereen die onderneemt heeft vanzelfsprekend een goed werkende laptop nodig. Vooral met oudere laptops komt het nog wel eens voor dat deze onverwachts uitvalt. Niet handig als je in een belangrijk board meeting zit of bezig bent met het verwerken van belangrijke data. Dus tijd voor een nieuwe, betrouwbare laptop.

Met de nieuwe MacBook Air M2 zit je direct goed. Met dank aan de nieuwe Apple M2-chip levert de laptop van Apple prestaties van ongekend niveau. Hij is namelijk tot 1,4x sneller dan een model met een M1-chip, verwerkt graphics tot 35 procent sneller en heeft een batterijduur tot 18 uur. Met deze Macbook ben jij het snelst (en het langst) online van het kantoor.

Niet alleen een laptop van Apple is onmisbaar voor iedereen die thuis effectief én efficiënt aan de slag wil. Ook de Apple Watch Series 8 is van alle gemakken voorzien. Met de functie Slaapfases krijg je bijvoorbeeld een beter beeld van je slaappatroon en er is een workout-app met trainingen. Temperatuurregistratie, crash detection voor tijdens het autorijden en een betere ondersteuning van Siri zijn geïntegreerd in deze nieuwe serie. Met de Apple Watch Series 8 kan je bellen, appen en muziek luisteren. Al met al een gadget om je werkdag net iets productiever en leuker te maken en dat allemaal binnen handbereik.

Ergonomisch werken 

Een juiste houding tijdens het werken is van groot belang: een rechte rug, je schouders laag en borst vooruit. Om je werkhouding te optimaliseren is het belangrijk om staan en zitten zo veel mogelijk met elkaar af te wisselen. Het verlicht spierspanning, helpt de doorbloeding en vergroot het gevoel van vrijheid tijdens je werk. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het verbeteren van je gezondheid door te bewegen. Ergonomen zijn gespecialiseerd in ergonomie; zij brengen de fysieke belasting van de werkzaamheden in kaart en ondersteunen het feit dat het goed is voor je gezondheid om zoveel mogelijk te bewegen.

Het elektrische zit-sta bureau van Euroseats is ideaal om ergonomisch te werken. Dit bureau kan je verstellen tussen de minimale hoogte van 65 centimeter en maximale hoogte van 130,5 centimeter. De elektrische bediening heeft drie geheugenstanden waardoor je met een druk op de knop de juiste zit- of stahoogte instelt

Maak je hoofd leeg!

Ben je klaar met de werkdag maar blijft je hoofd nog in werkmodus? Dan is in beweging komen een goed idee. Door te sporten komen neurotransmitters waaronder dopamine, serotonine en endorfine vrij. Vooral je endorfine op peil houden is belangrijk. Dit is het snelst werkende anti-stress hormoon, ook wel gelukshormoon genoemd. Dus kom in beweging na een dag achter je bureau.

NEO Bike Smart Trainer

Wil je graag bewegen maar heb je geen zin om naar de sportschool te rijden of buiten een wandeling te maken? Geen probleem: thuis trainen is ook een optie met de Tacx NEO Bike Smart Trainer. Deze indoor trainer fietst zo realistisch dat je het amper doorhebt dat je binnen bent. Daag jezelf uit door je toestel te verbinden met de NEO Bike Smart om prestaties te volgen en analyses bij te houden. Het is een slimme en complete fiets, waarmee je op jouw eigen manier kan trainen. Tacx-software of de Zwift-app zorgen dat de trainer trilt en het gevoel simuleert van verschillende weg oppervlakken. Binnen trainen wordt op deze manier realistischer.

WaterRower A1

Heb je niet als doel om te fietsen als iemand die meedoet aan de Tour de France maar ben je wel van plan te kunnen roeien als een kandidaat op de Olympische Spelen? Dan is de WaterRower A1 de ideale roeitrainer voor thuis! Dankzij de waterweerstand voelt de training realistischer in vergelijking met elektromagneet- of luchtweerstand. De roeitrainer is inklapbaar dus over ruimtegebrek hoef je je geen zorgen te maken.

 

Stel muziek centraal

Rustig wakker worden, je gedachten op nul zetten tijdens je pauzes en actief thuis sporten. Het is allemaal besproken en toch missen we iets belangrijks: muziek. Het is algemeen bekend dat muziek luisteren je stemming kan verbeteren. De juiste muziek kan je concentratie en creativiteit verhogen waardoor jij je taken wellicht sneller afgerond krijgt. 

We raden je de AirPods van Apple aan. Deze draadloze oordopjes zijn namelijk niet alleen makkelijk te verbinden met de eerder benoemde MacBook Air M2 en Apple Watch maar bieden je tot wel 6 uur lang luisterplezier aan na een keer volledig opladen. Naast het luisteren van muziek zijn de AirPods ook ideaal voor online meetings. De connectie is sterk genoeg waardoor je door het hele huis kan lopen, nog steeds hoort wat er gezegd wordt en kan terugpraten.

 

Met behulp van bovenstaande tips heb je hopelijk genoeg inzicht verkregen hoe je een thuiswerkdag zo productief mogelijk kan maken en tegelijkertijd tijd voor jezelf kan nemen!

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie