Nederlandse economische groei houdt aan volgens IMF

Nederlandse economische groei houdt aan volgens IMF

Redactie Baaz
De economische groei in ons land houdt aan volgens de World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ondertussen laat de groei in de opkomende economieën het afweten.

Volgens het IMF kunnen we niet alleen dit jaar, maar ook in 2016 een economische groei van 1,6 procent tegemoet zien. Dit is meer dan de voorspelde 1,4 procent die het IMF een half jaar geleden noemde, maar nog altijd niet zo positief als het Nederlandse Centraal Planbureau de komende jaren inziet met een groei van respectievelijk 1,7 en 1,8 procent. Opvallend is dat het IMF voorspelt dat de westerse economieën het goed blijven doen, terwijl de opkomende landen als China, Brazilië en Rusland flink moeten inleveren. Overigens zijn de opkomende landen nog altijd goed voor zo’n zeventig procent van de totale wereldwijde economische groei.

Maatregelen

Het IMF verwacht verder dat de groei de komende jaren niet zo snel doorzet als in de jaren voor de crisis. Om dit op te vangen adviseert het om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren met goede patentsystemen en belastingvoordelen. Ook ziet het IMF graag dat er meer maatregelen worden genomen om de vergrijzing op te vangen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie