Nederlandse bedrijven het zuinigst voor bazen
Nederlandse bedrijven zuinigst voor bazen

Nederlandse bedrijven het zuinigst voor bazen

Redactie Baaz

Nederlandse bedrijven zijn het zuinigst voor hun directeuren (CEO’s). Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben nog steeds de best betaalde CEO’s van Europa. De hoogte van de topsalarissen wordt bepaald door de grootte van het bedrijf, gevolgd door het land waarin het bedrijf is gevestigd.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar topsalarissen door professor Xavier Baeten en onderzoekster Bieke Huyst van het Executive Remuneration Research Centre onder 512 beursgenoteerde bedrijven. Volgens de onderzoekers heeft zich de afgelopen drie jaar in Europa een matiging van de topsalarissen doorgezet die in 2007 is begonnen. Het gaat dan vooral om de iets kleinere beursgenoteerde ondernemingen.

De helft van de bedrijven verspreid over vijf landen (Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk) heeft de afgelopen drie jaar geen salarisstijging toegekend aan de CEO of zelfs het salaris laten dalen. De CEO’s uit het Verenigd Koninkrijk zijn het hardst aangepakt. 61 procent heeft daar geen stijging gekregen. In Duitsland hebben zeven van de tien CEO’s een stijging gekregen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie