National Geographic Greenlit Inside Amsterdam Central Station

National Geographic Greenlit Inside Amsterdam Central Station

Redactie Baaz

Geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Goya Productions, tevens verantwoordelijk voor de Internationaal succesvolle National Geographic docuseries: Kustwacht Caribisch Nederland en Kustwacht Caribisch Gebied.

 

National Geographic kondigt de greenlit aan van INSIDE AMSTERDAM CENTRAL STATION (werktitel), een docuserie over één van de drukste en meest indrukwekkende treinstations in Nederland. Deze lokaal geproduceerde serie gaat naar verwachting in 2025 in première op National Geographic, precies 150 jaar nadat de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt de opdracht kregen om het wereldberoemde stationsgebouw te ontwerpen.

Inside Amsterdam Central Station geeft een kijkje achter de schermen en volgt diverse medewerkers die werkzaam zijn in verschillende functies op en rondom het station. Van grote evenementen met veel druk op de infrastructuur en de mensen achter de schermen, tot kleinschalige en persoonlijke verhaallijnen van de passagiers. “We zijn ontzettend trots dat we deze unieke kans krijgen om een exclusief kijkje achter de schermen te kunnen geven. De logistieke uitdagingen die de verbouwing met zich meebrengt en de gevarieerde werkzaamheden van NS en ProRail personeel, die met zoveel toewijding en passie Amsterdam Centraal Station  draaiende en veilig houden voor de reizigers is iets wat onze kijkers anders nooit van zo dichtbij zouden meekrijgen”, Aldus Mascha van Erven, Director Local Production bij The Walt Disney Company Benelux.

Inside Amsterdam Central Station belooft een allesomvattende productie te worden waarbij elk aspect van dit architectonische hoogtepunt wordt uitgelicht. Voor deze productie werken National Geographic en Goya Productions intensief samen met ProRail en NS (Nederlandse Spoorwegen).

“Onze collega’s werken graag samen met National Geographic om te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om dagelijks circa 200.000 reizigers te helpen bij hun treinreis, hun verblijf op het station en het beheer en onderhoud van het monumentale station. Dit is extra belangrijk nu er grootschalige werkzaamheden plaatsvinden terwijl het station bereikbaar moet blijven voor reizigers, bezoekers en treinen”. Aldus Irma Winkenius, regiodirecteur NS.

“We voeren op dit moment de grootste verbouwing uit in de geschiedenis van station Amsterdam Centraal. Tegelijk blijft het station open en maken er honderdduizenden reizigers per dag gebruik van. Dat brengt enorme uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen worden normaliter uit het zicht en achter de schermen door onze collega's aangepakt. Voor deze docuserie doen we alle deuren open en bieden we de kijker een uniek inkijkje in de enorme opgave die dit met zich meebrengt”, Aldus Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie