N26: de uitvinders van Internetbankieren

Geert van der Klugt
Baaz licht met regelmaat dé pioniers van een opkomende, innovatieve markt uit. Financiële technologie is in opkomst. Bankieren en registreren verandert - jij, ondernemend gebruiker of dienstverlener, plukt daar de vruchten van. In 2013 richtte oude vrienden Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal N26 op. Gefrustreerd door het gebrek aan transparantie, digitale innovatie en persoonlijke service en aanbod bij bestaande banken, besloten Maximilian en Valentin er zelf een te starten. Anno 2019 is N26 - van de grond af aan opgebouwd door het tweetal ondernemers - $ 3,5 miljard waard.

Zelfs in 2013 was het al duidelijk dat de Europese financiële markt vroeg of laat zou moeten veranderen. Er was al een sterke trend van online naar mobiele applicaties. Toch leken de gebruikersinterfaces van de gevestigde banken op het internet van de jaren negentig.

Met een volledige banklicentie, de nieuwste technologie en prachtig ontworpen en gebruiksvriendelijke app, herontwerpt N26 het bankieren van de 21e eeuw. Dankzij deze filiaal-loze en op ervaring gerichte manier van doen, kunnen gebruikers soepeler en sneller dan ooit hun bankzaken regelen. Maximilian en Valentin hebben zich dan ook laten inspireren door app-bedrijven zoals Netflix, Spotify en Airbnb die oprecht om hun klantervaring geven.

De heren brengen allebei hun eigen, unieke expertise en perspectief bij het leiden van N26. Valentin maakte deel uit van een incubator voor online startups, waar hij verschillende bedrijven in de sector van de mobiele betalingen ontwikkelde, terwijl Max zijn achtergrond heeft in consulting en professionele services.

Eigenschappen

Valentin en Maximilian delen drie eigenschappen die leven in de cultuur en filosofie van N26, en ongetwijfeld aan de kern liggen van het succes van de challenger bank, namelijk: een positieve houding, een pragmatische aanpak en een actieve ambitie om maatschappelijke verandering te veroorzaken. Drie eigenschappen die overigens aan de kern liggen van tal van succesvolle ondernemingen, zowel in de financiële sector als daarbuiten.  

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert