Moeilijke mensen: hoe ga je ermee om?

Moeilijke mensen: hoe ga je ermee om?

Redactie Baaz

Moeilijke mensen zijn er helaas altijd. Als je niet oppast, kunnen ze jouw gehele dag verpesten. Het vervelende is, dat je ze overal tegenkomt en je ze simpelweg niet kunt ontwijken.

Het kan een hele uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat ze jouw leven niet op een vervelende wijze gaan beheersen door negatieve invloed op je uit te oefenen. Denk maar eens aan een lastige collega op je werk of klagende mensen in je vriendenkring. Hoe doe je dat nu precies, omgaan met moeilijke mensen? Zijn er praktische tips die je hiervoor kunt gebruiken?

Verschillende soorten moeilijke mensen

In 'Hoe overleef ik moeilijke mensen?' introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders - ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. 

Tips en trucs uit de praktijk

Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden? Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie