Mobiel betalen, nu ook met Google Pay via PAY!

Mobiel betalen, nu ook met Google Pay via PAY!

Redactie Baaz

Internetgigant Google heeft met Google Pay een eigen betaaloplossing gelanceerd. Met de app betalen jouw klanten online en offline aankopen in een oogwenk met een Android-smartphone.

Reken sneller en veiliger af

Met Google Pay biedt Google haar gebruikers zowel online als offline een snelle en veilige betaalervaring. Jouw klanten hoeven hun pinpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Ze kunnen afrekenen met hun Android-smartphone. Dat is snel en gemakkelijk!

Betaal in apps

Met behulp van Google Pay kunnen jouw klanten ook in honderden apps aankopen afrekenen zonder betalingsgegevens in te hoeven voeren. Ze kunnen eten laten thuisbezorgen, een hotelreservering maken of een taxi regelen met slechts één tik op de knop!

Altijd veilig met Google

Google Pay is een uiterst veilige betaalmethode en beschermt altijd de betaalgegevens van jouw klanten. Dit doet de app door een virtueel accountnummer te genereren: de bankkaartgegevens verschijnen hierdoor niet op de smartphone. Met Google Pay als betaalmethode ben je ervan verzekerd dat het account van jouw klanten altijd veilig blijft. Bovendien kunnen jouw klanten hun account op elk moment beheren op het web of via de app.

Hoe werkt een Google Pay betaling?

Met Google Pay kan je gemakkelijk contactloos betalen of aankopen doen in apps of online. Voordat jouw klanten aankopen kunnen doen via Google Pay moeten zij eerst een of meerdere betaalmethoden toevoegen. De in Nederland geaccepteerde betaalmethoden voor Google Pay zijn debitcard (Maestro), creditcard (American Express, Mastercard en Visa) en PayPal. Op basis van deze betaalmethoden verwerkt PAY. de betaling(en) op de specifieke kaart.

Google Pay maakt gebruikt van fysieke authenticatiemethoden voor betalingen van meer dan 25 euro. Deze worden beveiligd door een toegangscode of vingerafdruk-ID. Wanneer jouw klant een betaling doet, stuurt Google Pay het creditcard- of bankpasnummer niet mee met de betaling. In plaats daarvan genereert de app een virtueel accountnummer dat de accountinformatie van de gebruiker vertegenwoordigt. Deze service houdt de betalingsgegevens van jouw klanten privé en verzendt een eenmalige beveiligingscode in plaats van de kaart of gebruikersgegevens. Dit proces gaat volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt en verwerkt PAY. deze gegevens op een veilige manier via de gekozen route.

Google Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je Google Pay activeert, verschijnt de betaaloptie Google Pay in je check-out. Op het Google Pay betaalscherm starten wij een Google Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Google Pay account of kiezen voor een andere betaalmethode. Wij tonen Google Pay op de creditcard en maestro betaalschermen als Google Pay is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

Heb je een pinterminal van PAY?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Google Pay via zijn Android-smartphone of Google smartwatch, mits hij aangesloten is bij banken die de betaaloptie ondersteunen.

MEER WETEN OVER ONZE BETAALOPLOSSINGEN?

Neem voor meer informatie contact met ons op telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie