MKB profiteert van grote kennisintensieve ondernemingen

MKB profiteert van grote kennisintensieve ondernemingen

Redactie Baaz

Het MKB profiteert van de stijgende uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling van grote kennisintensieve ondernemingen.

Uit onderzoek van ondernemingsorganisatie VNO-NCW onder 15 grote R&D-bedrijven (Research and Development) van ons land blijkt dat een half miljard euro van de uitgaven in samenwerking met naar schatting zo’n 500-750 gespecialiseerde MKB-bedrijven gedaan wordt, meldt MKB-Nederland op haar site.
 
De 15 ondernemingen stellen dat het huidige innovatiebeleid in ons land, met bijvoorbeeld fiscale instrumenten als de WBSO of de 30%-regeling voor talent, een vruchtbare bodem biedt hiervoor. 

Samenwerking wetenschap, bedrijfsleven en overheid

Nederland onderscheidt zich ook gunstig met de samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid in de Nationale Wetenschapsagenda. Bedrijven hebben ook de behoefte om activiteiten te concentreren op plekken waar kennis samenkomt, zoals campussen van de (technische) universiteiten.
 
In het vorige onderzoek uit 2011 gaven de zelfde ondernemingen nog aan de pijlen te richten op opkomende markten in landen als Brazilië, India en China (BRIC-landen). Dat tij lijkt gekeerd. Juist in eigen land is veel talent en kennis aanwezig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie