MisterGreen Electric Lease haalt anderhalf miljoen euro op in eerste serie nieuwe obligatieprogramma

MisterGreen Electric Lease haalt anderhalf miljoen euro op in eerste serie nieuwe obligatieprogramma

Redactie Baaz

MisterGreen heeft €1,5 miljoen opgehaald in de eerste serie van hun nieuwe obligatieprogramma. Sinds dit jaar voldoet de Amsterdamse elektrische leasemaatschappij aan de prospectusplicht vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waardoor zij nu jaarlijks tot €25 miljoen aan obligaties mag uitgeven. In de eerste serie heeft ze al anderhalf miljoen euro opgehaald. Met de financiering investeert MisterGreen in de verdere uitbreiding van haar elektrisch wagenpark. Het doel is om in 2025 in Nederland een vloot van 15.000 zelfrijdende auto’s te realiseren.

Momenteel heeft MisterGreen een wagenpark van 3.500 elektrische auto’s in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. “Wereldwijd is er een transitie gaande van fossiele energievoorziening naar duurzame energie”, zegt Caroline van Asselbergs- van Dijl, CEO van MisterGreen. “Dat betekent dat ook de transitie naar elektrisch rijden in volle gang is en gelukkig ook aan populariteit wint. Deze investeringen bieden ons nog meer mogelijkheden om verder te groeien in zowel het binnen- als buitenland.”

Obligaties

MisterGreen heeft met eerdere obligatieleningen vanaf 2017 al ruim dertien miljoen euro kunnen ophalen. Met het nieuwe, door de AFM goedgekeurde obligatieprogramma, mag de leaseprovider in de komende twaalf maanden van tijd tot tijd achtergestelde obligaties uitgeven in series tot een maximaal totaal uitstaand bedrag van 25 miljoen euro. Asselbergs- van Dijl: “Met dank aan ons finance team kunnen we met deze financiering nog meer betekenen in de wereld van elektrische mobiliteit.”

Over MisterGreen Electric Lease

MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan twaalf jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu. Voor meer informatie zie https://www.mistergreen.nl/

Belangrijke informatie en risico’s

Indien gedurende 12 maanden meer dan vijf miljoen euro aan obligaties wordt uitgegeven geldt voor het obligatieprogramma een prospectusplicht. Dat betekent dat de aanbieder wettelijk verplicht is om bij de uitgifte van obligaties onder het obligatieprogramma een door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) goedgekeurd prospectus beschikbaar te stellen waarin de uit te geven obligaties in detail beschreven wordt. Het prospectus van MisterGreen is vrij beschikbaar via: https://www.mistergreen.nl/investeren-in-mistergreen

Beleggen in obligaties brengt risico’s met zich mee. Investeerders lopen het risico (een gedeelte van) hun inleg te verliezen en dienen alleen in MisterGreen te investeren nadat zij het door de AFM goedgekeurde prospectus hebben gelezen en de potentiële risico’s en voordelen van een investering in MisterGreen volledig begrijpen. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden effecten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie