Minder faillissementen in april

Minder faillissementen in april

Redactie Baaz
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in april 21 bedrijven minder failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag op een laag niveau.

Aantal faillissementen op laag niveau

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in april 2021 lag het aantal faillissementen nog altijd op een historisch laag niveau.

Meeste faillissementen in de specialistische zakelijke diensten

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 118 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de specialistische zakelijke diensten (o.a. advisering en onderzoek) het grootste aantal faillissementen, namelijk 20. Dat zijn er 6 minder dan in maart.

Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie