Meer volgers op Facebook? Lees deze tips!
Meer volgers op Facebook? Lees deze tips!

Meer volgers op Facebook? Lees deze tips!

Redactie Baaz
De meeste bedrijven hebben wel een Facebook-pagina, maar weten eigenlijk niet precies wat ze ermee moeten doen. 'Omdat het moet', is een reden die we vaak horen, maar een goede pagina op Facebook kan uiteindelijk een krachtige en enthousiaste groep fans opleveren. Dus tijd om je pagina nieuw leven in te blazen!

Facebook tips voor ondernemers

Goede bedrijfsomschrijving

Zorg ervoor dat mensen in een paar zinnen weten wat jouw bedrijf doet en waar je voor staat. Leg dit duidelijk uit en maak het niet te lang. Om zeker te weten dat je omschrijving pakkend is, kun je het aan een tekstschrijver voorleggen. Vergeet ook niet te vermelden hoe mensen je, buiten Facebook om, kunnen bereiken.

Post met mate

Facebook is een slim medium, want het heeft een 'relevantie' algoritme. Dit houdt in dat mensen alleen posts zien waar ze in geïnteresseerd zijn. Dus hoe meer je plaatst hoe minder je volgers het 'leuk'-vinden, hierdoor daalt je relevantiewaarde en je berichten zullen dus minder vaak in de tijdlijn verschijnen van je volgers. Het is daarom slim om maximaal twee berichten per dag te plaatsen. Let op: dit moet wel relevante content zijn die je doelgroep aanspreekt en dus snel zal liken.

Doe eens leuk

Van té serieuze mensen wordt niemand vrolijk. Zorg er daarom voor dat je naast de 'serieuzere' content ook grappige foto's of filmpjes deelt. Deel geen lappen tekst, want de kans is heel klein dat iemand dit gaat lezen. Je kunt bijvoorbeeld ook inspelen op de actualiteiten. Plaats eens een leuk plaatje rondom Sinterklaas of wens al je volgers via een filmpje een gelukkig nieuwjaar. Wees lekker creatief, volgers zullen dit zeker waarderen!

Kijk naar de Facebook-statistieken

Op Facebook kun je de statistieken van je pagina goed in de gaten houden. Hier kun je precies zien wat wel en niet werkt. Dus slaan bepaalde onderwerpen goed aan bij je doelgroep? Probeer daar vaker wat mee te doen en vermijd te veel content waar je volgers niet in geïnteresseerd zijn.

Reageer op je volgers

Plaatsen je volgers reacties onder je berichten? Reageer daar op! Het is fijn om te weten dat er achter de bedrijfspagina echte mensen zitten en geen robots. Stel ook eens vragen aan hen, vraag naar hun mening, misschien kan dit je waardevolle informatie opleveren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie