Medewerkers BMW naar One Young World Summit

MVO
Bart Remmers
De BMW Group heeft voor de derde keer een delegatie jonge medewerkers naar de One Young World Summit gestuurd. De summit werd dit jaar werd gehouden in Den Haag.

De organisatie One Young World (OYW) houdt het toekomstcongres elk jaar op een andere locatie. Ze brengen leiders en talenten van internationale bedrijven bij elkaar om te netwerken en van gedachten te wisselen over de meest urgente internationale toekomstproblemen.

Van 17 tot en met 20 oktober 2018 stuurde de BMW Group voor de derde keer een delegatie jonge medewerkers naar de One Young World Summit, die dit jaar werd gehouden in Den Haag in het World Forum. De organisatie One Young World (OYW) houdt het toekomstcongres elk jaar op een andere locatie. Ze brengen leiders en talenten van internationale bedrijven bij elkaar om te netwerken en van gedachten te wisselen over de meest urgente internationale toekomstproblemen. Net als in 2017 sprak Peter Schwarzenbauer (lid van de raad van bestuur van BMW AG voor MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Customer Engagement and Digital Business Innovation BMW Group) de jonge deelnemers toe in een keynote speech.

De samenwerking tussen BMW Group en One Young World werd dit jaar bovendien extra kracht bijgezet door een vloot van 22 BMW’s en MINI’s, waaronder de BMW i3 en diverse iPerformance plug-in hybrid modellen, die BMW Group Nederland ter beschikking stelde. Ook was in het World Forum de volledig met Sustainable Development Goals bestickerde BMW i3 tentoongesteld om deelnemers te tonen hoezeer BMW Group de focus legt op deze topics.

Maatschappelijk verantwoorde toekomst

De 36 afgevaardigden van BMW Group bespraken duurzame perspectieven voor sectoroverstijgende sociale en ecologische problemen met de andere deelnemers. Verantwoordelijk handelen, zowel voor de maatschappij als binnen de eigen waardeketen, zit diep verankerd in de bedrijfscultuur van BMW Group, niet in de laatste plaats dankzij de duurzaamheidsstrategie. Het bedrijf heeft altijd al geloofd in de ideeën en pioniersgeest van jongere generaties en investeert daarom in het opleiden van nieuwe managers. De doelen van de producent gaan dan ook hand in hand met de visie van One Young World.

Het internationale forum One Young World is in 2009 opgericht door Kate Robertson en David Jones. De organisatie gaat met managers van de komende generatie op zoek naar oplossingen voor internationale uitdagingen als honger, armoede en klimaatverandering. Het jaarlijkse hoogtepunt is de vierdaagse One Young World Summit, waar jonge mensen sinds 2010 ideeën uitwisselen met internationale leiders. Sinds de oprichting is het netwerk gegroeid tot meer dan 9.000 oud-congresdeelnemers, ofwel ambassadeurs.

Samenwerking BMW Group met OYW Summit 2020 

Sinds de eerste delegatie in 2016 maken ook medewerkers van de BMW Group deel uit van de OYW-ambassadeurs. Daarom steunt het bedrijf de plannen van de stad München om de OYW Summit in 2020 daar te organiseren. Als partner van het evenement biedt de BMW Group zijn organisatorische expertise aan. De BMW Group werkt hierbij nauw samen met de stad München; een voorbeeld van innovatie in de regio. Beide partners brengen al sinds jaar en dag de innovatieve geest van de stad onder de aandacht.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart