McDonald’s vaakst verkeerd geschreven op cv

McDonald’s vaakst verkeerd geschreven op cv

Redactie Baaz

Bijna 75 procent van de (ex-)werknemers van McDonald’s schrijft de naam van de fastfoodketen verkeerd op het cv.

Dit concludeert dienstverlener CVster die, in aanloop naar het Bijbanen Onderzoek 2017, uit ruim 60.000 online cv’s opmerkte dat deze werkgever wel érg vaak fout wordt geschreven.

McDonald’s vaakst fout geschreven

74,5 procent van de mensen die bij McDonald’s werkt of heeft gewerkt, maakt een schrijffout bij de notatie van de Mac op het cv. De meest voorkomende verkeerde schrijfwijze is ‘Mc Donalds’ (27,6 procent). 17,3 procent schrijft ‘Mac Donalds’. Verder schrijft 14,8 procent ‘McDonalds’ en een even groot percentage maakt er ‘macdonalds’ van.

‘Jammer’, concludeert Joost van Zielen van CVster. ‘Het maken van schrijffouten is menselijk en laten we eerlijk zijn, we zijn niet allemaal taalpuristen. Maar een werkgever let wel op dit soort fouten. Ook een weggelaten apostrof kan leiden tot irritatie bij een recruiter of HR-manager. Het is gewoon onnodig, juist omdat het puur door onzorgvuldigheid komt’.

Ook Albert Heijn vaak verkeerd gespeld

Ook Albert Heijn wordt vaak fout geschreven. 16,1 procent van de (oud) werknemers van de ‘Appie’ schrijft de naam verkeerd. De meest voorkomende verkeerde schrijfwijzen zijn ‘Albertheijn’, ‘Albert Hein’, ‘Alberthein’ en ‘Ah’.

Beter voorkomen dan afgewezen

Schrijffouten zijn één van de meest voorkomende fouten op een cv. Enerzijds logisch. Een typefout sluipt er immers snel in, maar het gaat om de eerste indruk die je als werkzoekende maakt. Het verkeerd spellen van de naam van één of meerdere werkgevers wordt in de praktijk vaak geassocieerd met onzorgvuldigheid. ‘Beter voorkomen dan afgewezen is daarom ook het credo bij het opstellen van een cv’, adviseert Van Zielen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie