Plantenwinkel beginnen: hoe pak je dat aan?

Plantenwinkel beginnen: hoe pak je dat aan?

Redactie Baaz

Kamerplanten zijn enorm geliefd in het interieur. Reden dus om hier een business in te beginnen! Zit je eraan te denken om aan de slag te gaan met een plantenwinkel? Dat zou zeker goed kunnen uitpakken. Al is het uiteraard wel belangrijk om het op de juiste wijze aan te pakken. Lees deze tips voor meer kans op succes!

Online plantenwinkel beginnen

Het past natuurlijk goed bij de moderne tijd om een online winkel te beginnen. Planten worden massaal online besteld: dit biedt dan ook zeker mogelijkheden. Zorg wel dat je een mooie webwinkel inricht, die potentiële klanten enthousiast maakt om iets bij jou te kopen. Met Shopify kun je eenvoudig een winkel starten, ook als je hier nog niet zoveel verstand van hebt. Het systeem helpt je bij de inrichting van een eigen webshop. Een andere optie is Magento, waarmee je tevens een webshop op poten kunt zetten. Ga na met welk systeem je het liefst werkt. Richt je webshop gebruiksvriendelijk, duidelijk en veilig in. Zorg dat je alle benodigde bedrijfsinformatie deelt. Plaats heldere omschrijvingen bij de producten die je aanbiedt. Goede foto’s zijn ook een must. Het maakt dat je bezoekers sneller iets zullen bestellen!

Fysieke plantenwinkel beginnen

Wil je niet (alleen) een webshop beginnen, maar een fysieke winkel? Ook dat is een idee. Mensen die langskomen kunnen de planten zo nog even goed in het echt bekijken, om erachter te komen waar ze het liefst voor kiezen. Ook is dit gemakkelijker als het aankomt op de verzending: je hoeft geen of minder pakketjes te versturen. Denk er wel aan dat het huren van een winkelruimte enorm prijzig kan zijn. Zeker als je net met de webshop begint, kan dit misschien voor problemen zorgen. Wie weet lukt het je om toch een betaalbare ruimte te vinden. Anders is het een idee om allereerst met een online winkel te starten, en daarna eventueel uit te breiden.

Opslag en verzorging planten

Voor veel winkels is er opslagruimte nodig. Bij de verkoop van planten komt daar nog wat meer bij kijken: je wilt immers ook dat de planten goed worden verzorgd. Ga hier zelf mee aan de slag, zodat je precies weet hoe de verzorging verloopt. Je hebt een opslagruimte nodig met veel licht, zodat de planten blijven leven. Denk verder aan een plek met voldoende bewegingsruimte, aangezien je overal bij moet kunnen komen om water te geven. Het is tevens een idee om op zoek te gaan naar een partij die dit werk voor jou uit handen neemt. Je koopt de planten in dat geval pas in op het moment dat ze al ongeveer weer verkocht worden. Zo zijn de plantjes in een goede staat, en zijn je klanten blij!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie