Mark Zuckerberg verloor in 2018 € 26.548,- per minuut

Redactie Baaz

‘De rijken worden rijker’, dat wordt vaak geroepen, maar dat is lang niet altijd waar. Elk jaar zijn er ook weer miljardairs die enorme verliezen lijden. Dit jaar was het vooral Mark Zuckerberg die zijn portemonnee zag krimpen. Business Insider berekende dat de topman van Facebook afgelopen jaar maar liefst € 26.548,- per minuut verloor.

Soms is het lastig te beseffen hoe rijk de rijksten ter wereld écht zijn. Met dit rekensommetje wordt het iets begrijpelijker hoe rijk Mark Zuckerberg is. Meneer Zuckerberg verloor in 2018 zo’n 20 procent van zijn vermogen, wat neerkomt op bijna 16 miljard dollar. Dat betekent dat hij gemiddeld per minuut 30.000 dollar verloor, ofwel € 26.548,-, zegmaar een jaarsalaris. De data is afkomstig uit de Bloomberg Bilionaires index (BBI).

Problemen onder Mark Zuckerberg

Dat grote verlies komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Facebook heeft in 208 wederom een zwaar jaar gehad. Met het grote Cambrige Analytica schandaal en meerdere verloren rechtszaken achter de rug zal Mark Zuckerberg blij zijn dat 2018 achter de rug is.

LEES OOK: Zo ziet de werkdag van Amazonbaas Jeff Bezos eruit

De grootste winnaar van 2018

Maar waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. En de grootste winnaar van 2018 zal niemand verbazen. Jeff bezos, CEO van Amazon, zag zijn vermogen met 38,7 miljard dollar stijgen naar 138 miljard dollar. Daarmee mag Bezos zich de rijkste man ter wereld noemen.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie