Maak het bijhouden van de urenregistratie makkelijker voor medewerkers

Maak het bijhouden van de urenregistratie makkelijker voor medewerkers

Redactie Baaz
Er zijn verschillende online tools die ondernemers voorzien in het bijhouden van urenregistratie. In dit artikel lees je meer over de toepassing van deze tools. 

Naarmate een organisatie groeit en er meer personeel aangenomen wordt, neemt het belang van een gedegen urenregistratie toe. Waar voorheen gewerkt werd met een Excel-sheet aan de muur of een gedeeld bestand op bijvoorbeeld Sharepoint, zoekt men na een nieuwe groei in het personeelsbestand naar een professionele oplossing. Er zijn verschillende online tools die ondernemers hierin voorzien. Denk aan tools waarbij een medewerker een app op diens werktelefoon installeert voor het bijhouden van het aantal gewerkte uren. Wist je dat het zelfs mogelijk is om medewerkers uren te laten klokken op basis van een IP-adres of locatie? In dit artikel lees je meer over de toepassing van deze tools. 

Verschillende tools voor het in- en uitklokken door personeel

Het in- en uitklokken op werkdagen is op verschillende manieren mogelijk. Reeds werd het gebruik van een app als voorbeeld genoemd. Het is gemakkelijk, overal mogelijk en past bij de huidige tijd. Een alternatief is het gebruik van een prikklok. Niet in de klassieke variant, maar in een modern jasje. De prikklok wordt op locatie opgehangen, waarna medewerkers hun badge langs het kastje halen. Het biedt managers een real-time inzicht in het aantal geklokte uren. Iets wat helpt grip te houden op de personeelskosten en het makkelijker maakt het juiste aantal uren te factureren aan klanten. Is een medewerker per ongeluk vergeten in- of uit te klokken? Een handmatige correctie is altijd mogelijk. 

Voordelen van een moderne oplossing voor de urenregistratie 

Er zijn verschillende redenen te noemen, die maken dat de keuze voor een moderne oplossing voor de urenregistratie binnen jouw organisatie een interessante is. Zo helpt het de kans op een foutieve urenregistratie te verkleinen. Evenals dat voorkomen wordt, dat Excel-sheets of losse documenten met het bijgehouden aantal uren verloren gaat. Daarbij wordt de data van een dergelijke oplossing centraal opgeslagen. Het maakt het voor de HR-afdeling heel eenvoudig om de gewerkte uren direct te verwerken. Zo krijgt een medewerker het juiste aantal uur betaald en kunnen deze uren meteen aan de klant gefactureerd worden. 

Sturen op basis van data binnen de organisatie 

Vanuit de software achter deze urenregistratie kunnen verschillende soorten rapportages gegenereerd worden. Deze rapportages en de real-time inzichten binnen het centrale dashboard van de tool maken het voor de organisatie mogelijk te sturen op basis van data in plaats van op basis van gevoelens. Datagedreven werken wint sterk aan populariteit. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie