Lucid onthult nieuwe Air Pure met achterwielaandrijving

Lucid onthult nieuwe Air Pure met achterwielaandrijving

Redactie Baaz

Lucid Group, Inc (NASDAQ: LCID), de in Californië gevestigde pionier op het gebied van luxueuze elektrische voertuigen, heeft de introductie aangekondigd van de Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive1 (RWD) in Nederland. Lucid breidt hiermee de al gevestigde Lucid Air-collectie verder uit. De Air Pure RWD, beschikbaar vanaf €88,000, biedt een ongeëvenaarde combinatie van energie-efficiëntie, bereik en luxueus design. Tegelijkertijd kondigt Lucid updates aan voor het Lucid Air modelassortiment, waarmee gebruikers meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden krijgen, evenals een uitgebreide eigendomservaring die het voor mensen gemakkelijker dan ooit maakt om ‘s werelds beste elektrische voertuig te kopen en te bezitten.

Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive: nu beschikbaar in Nederland

De Air Pure RWD beschikt over een bereik tot 747 kilometer (WLTP), waarmee een nieuwe marktstandaard wordt gezet voor elektrische voertuigen. Met een enkele motor en minder batterijcellen overtuigt dit model niet alleen in efficiëntie, maar ook met de hoge kwaliteit en het sportieve design. De startprijs van €88.000 maakt het de meest toegankelijke optie om een Lucid te bezitten.

Lucid's in-house technologie zorgt voor korte laadtijden voor de Air Pure RWD, met een geschatte laadtijd van 20 minuten om tot 400 kilometer aan bereik toe te voegen. De innovatieve technologie, gecombineerd met een strak en ruim interieur, leidde ertoe dat Lucid de World Luxury Car Award 2023 ontving.

Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid: "Stijl en technologie, bereik en prestatie, ruimte en gebruiksgemak; de nieuwe Lucid Air Pure RWD heeft het allemaal. Met een vraagprijs vanaf €88.000 in Nederland, ben ik ervan overtuigd dat dit het Lucid Air-model is waar velen op hebben gewacht."

Verbeteringen aan het Lucid Air-model, nieuwe prijzen en meer mogelijkheden

Om het aanbod aan te scherpen en klanten meer flexibiliteit en opties tot maatwerk te bieden, heeft Lucid het Air-modelgamma een update gegeven. Om een meer gepersonaliseerde, luxueuze ervaring te garanderen beschikt het hele Lucid-Air assortiment over nieuwe features. Zo zijn er met de introductie van Stealth Appearance meer kleuropties voor het interieur en exterieur van de voertuigen. Deze is nu beschikbaar voor een nog toegankelijker prijs, inclusief uitgebreide beschikbaarheid van Fathom Blue lak (met uitzondering van Sapphire).

Het Air-assortiment bestaat nu uit vier modellen:

New Air Pure RWD: 2

Dit is Lucid’s meest pure uitdrukking van luxe: de nieuwe Air Pure RWD. Dit model levert een actieradius tot 747 WLTP-kilometers, een maximaal vermogen tot 325 kW / 442 pk tegen een basisprijs van € 88.000.

Nu beschikbaar met de optie om 14- of 20-voudig elektrisch verstelbare stoelen met ventilatie en massage op te nemen, naast een uitgebreid aanbod aan verschillende interieurthema's.

Air Touring: 3

Met de perfecte balans tussen bereik, snelheid en ruimte voor mensen en bagage, is de Air Touring de meest toegankelijke Lucid met vierwielaandrijving. De Air Touring biedt meer pk's en snellere acceleratie vergeleken met de Air Pure RWD. De Air Touring levert een maximaal vermogen tot 462 kW / 628 pk en heeft een bereik tot 725 kilometer (WLTP), vanaf € 102.000.

Air Grand Touring: 4

De Air Grand Touring behoudt met een bereik van 839 kilometer (WLTP) naar verwachting zijn positie als marktleider in het luxesegment. Hiermee overtreft het model alle elektrische auto's die momenteel in Europa verkrijgbaar zijn. De Air Grand Touring beschikt over een vernieuwde aandrijflijn met een maximaal vermogen tot 611 kW/831 pk. Dit verbetert de thermische prestaties en maakt voortdurend sportief rijden mogelijk. Basisprijs is vanaf €132.000.

Air Sapphire: 5

De Air Sapphire, die in Q3 2024 op de Nederlandse markt komt, is 's werelds eerste elektrische supersport sedan en het halo-model van Lucid. Met een aandrijflijn met drie motoren en een totaal vermogen van 1.251 pk sprint de Sapphire in ongeveer twee seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij topsnelheden van 330 km/u. De verwachte WLTP-actieradius bedraagt ongeveer 620 kilometer, afhankelijk van de Europese homologatieresultaten. Basisprijs is vanaf € 255.000.

Klanten kunnen hun Lucid Air verder verbeteren met nieuwe Comfort & Convenience-pakketten als extra opties tegen meerprijs voor de Air Pure en Air Touring. De inhoud is standaard voor de Lucid Air Grand Touring en Sapphire.

Voor de Air Pure voegt het Comfort & Convenience Pakket het volgende toe:

 • Verwarmd stuur
 • Verwarmde achterbank
 • ‘Soft-close’ deuren
 • Vier-zone klimaat gecontroleerde omgeving (climate control)
 • Elektrisch bedienbare zonneschermen op de achterruit

Voor de Air Touring voegt het Comfort & Convenience Package daarnaast het volgende toe:

 • Elektrisch te openen en te sluiten frunk
 • Verwarmde precisie ruitenwissers

“We zijn optimistisch over de toekomst van EV’s en zijn er sterk van overtuigd dat een grotere acceptatie een noodzakelijke weg is om de impact van klimaatverandering te verminderen,’’ alsdus Peter Rawlinson, CEO en CTO bij Lucid. “We hebben onvermoeibaar gewerkt om het Lucid Air-assortiment in staat te stellen ongeëvenaard bereik en prestaties te leveren met minder energie, en ik ben dan ook verheugd dat we vandaag dit voordeel met onze klanten kunnen delen.’’

Opladen

Aangezien de meerderheid van de Lucid-eigenaren de voorkeur geeft aan het gemak van het opladen van hun voertuigen thuis, is de Wallbox Pulsar Max (22 kW) thuislader vanaf nu inbegrepen in de verkoopprijs.

Eigendom met uitstekende service

Gratis gepland voertuigonderhoud gedurende twee jaar (of 40.000 kilometer) is eveneens inbegrepen bij elke nieuwe aankoop van een Lucid Air. Dit biedt extra gemoedsrust voor klanten en vult de bestaande uitgebreide garantie voor nieuwe voertuigen van Lucid aan.

Ervaar Lucid door heel Europa

Lucid biedt liefhebbers en toekomstige klanten de mogelijkheid om een proefrit te maken met de baanbrekende Lucid Air. Vanuit steden zoals München, Düsseldorf, Zürich, Genève, Hilversum en Oslo brengt Lucid zijn luxe elektrische voertuigen rechtstreeks naar de consument.

Bij de verschillende Lucid Studio's en Lucid pop-up stores dompelt men zichzelf onder in de ongeëvenaarde stijl en prestaties van de Lucid Air. Voor degene die onderweg zijn, zal de Lucid Air Tour Europe 2024 verschillende locaties aandoen en testritten aanbieden. Lucid nodigt alle geïnteresseerden uit om de technologie van morgen al vandaag te verkennen. Bezoek de website om een proefrit te reserveren in één van de nieuwste Lucid Air-modellen.

 • Lucid Air Pure: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 708 en 747 kilometer (respectievelijk 20” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik 13.0-13.7 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer; volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 • Tot 400 kilometer range in naar schatting 20 minuten, indien aangesloten op een DC-snellader en uitgerust met 19” wielen. De werkelijke waarden variëren en zijn afhankelijk van de voertuiguitrusting en de oplaad omstandigheden.
 • Lucid Air Touring: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 648 en 725 kilometer (respectievelijk 21” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik: 14.1-16 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 • Lucid Air Grand Touring: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 783 en 839 kilometer (respectievelijk 21” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik: 14.9-16.1 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 • Lucid Air Sapphire: voorspelling van de fabrikant voor het topmodel, gebaseerd op pre-productie specificaties en EPA-schattingen vergelijkbaar met WLTP-testprocedures. Officiële WLTP-schattingen voor het in de EU geproduceerde voertuig zullen worden verstrekt zodra deze beschikbaar zijn. Het bereik en de accu prestaties zijn afhankelijk van de (omgevings)temperatuur, het rijgedrag, de lading en de staat van de accu. De werkelijke resultaten kunnen variëren. Lucid Air Sapphire haalt naar schatting 620 kilometer op één lading en beschikt over een aandrijflijn met drie motoren, allemaal in-house ontwikkeld en geproduceerd. Samen produceren ze in totaal 1.251 pk.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie