Lucid Air: de eerste auto ter wereld met Dolby Atmos

Lucid Air: de eerste auto ter wereld met Dolby Atmos

Redactie Baaz
Lucid Motors, het bedrijf achter de langverwachte volledig elektrische luxe sedan de Lucid Air, kondigt voor het Surreal Sound-systeem van de Lucid Air een integratie met Dolby Atmos® aan. Deze integratie maakt de Lucid Air de eerste auto ter wereld met Dolby Atmos. Inzittenden wordt met 21 Surreal Sound-speakers een rijke en meeslepende multidimensionale audio-ervaring geboden. Bovendien zorgen verbeterde rijhulpsystemen en gerichte akoestische geluiden voor meldingen en waarschuwingen voor een verhoogde algehele veiligheid van de bestuurder en passagiers.

De unieke Dolby Atmos-ervaring wordt mogelijk gemaakt door een koppeling met het Surreal Sound-systeem van de Lucid Air. De 21 luidsprekers bevinden zich aan de voor-, achter-, zij- en bovenkant van de EV en zijn optimaal gepositioneerd en geïntegreerd in het interieur. Hierdoor kunnen de bestuurder en passagiers zelfs de relatieve bewegingen van de geluiden voelen op het moment dat ze door de auto bewegen. De combinatie met het surround sound-systeem van Dolby Atmos levert een ongekende luisterervaring die het luisteren naar muziek in een auto zal transformeren. In samenwerking met Dolby werd tevens het luidsprekerssysteem geperfectioneerd en afgestemd op de ruimte van de Lucid Air, met het ontwerp van de legendarische Capitol Records Studio C opnamestudio als referentiekader.

“Van vernieuwde klassiekers tot enkele van de grootste hitlijsten van dit moment, Dolby Atmos Music is positief omarmd door de muziekgemeenschap en wordt gezien als een van de grootste paradigmaverschuivingen in de branche in de afgelopen 50 jaar”, aldus Tim Pryde, Director of Music bij Dolby Laboratories. “Als bedrijf zijn we volledig toegewijd aan het leveren van meeslepende audio binnen alle kaders waarin van muziek wordt genoten. Automotive is een natuurlijke uitbreiding van de unieke muziekervaring van Dolby Atmos, en we zijn erg enthousiast om dit met Lucid aan de rest van de wereld te laten zien”.

Audio als middel voor een verhoogde rijveiligheid

Het Surreal Sound-systeem helpt bovendien ook de algehele veiligheid van de Lucid Air te vergroten door de rijhulpsystemen te verbeteren. De audio-ervaring verlengt het intuïtieve ontwerp van de Lucid Air door middel van gerichte akoestische geluiden voor meldingen en waarschuwingen voor de bestuurder en passagiers. Een waarschuwing voor het vastmaken van de veiligheidsgordel klinkt bijvoorbeeld uit de richting van de niet-vastgemaakte gordel. Andere waarschuwingen, zoals een dodehoekdetectie, zijn voorzien van directionaliteit om de aandacht van de bestuurder te trekken. Zelfs vanzelfsprekende geluiden van een auto, zoals het geluid van de richtingaanwijzers, klinken voor de bestuurder van de Lucid Air alsof ze van de aangegeven kant komen.

“Als eerste auto die Dolby Atmos integreert, levert Lucid Air een verheven, multidimensionale geluidservaring die vergelijkbaar is met andere innovaties bij Lucid”, aldus Derek Jenkins, Senior VP Design bij Lucid Motors. “De ‘post-luxury’-ervaring gaat niet alleen over mooi design en de volgende generatie technologie, maar het spreekt ook tot een ongeëvenaarde ervaring in de auto die alle zintuigen prikkelt.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie