LOEY Awards: dit zijn de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland

LOEY Awards: dit zijn de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland

Redactie Baaz

Stichting LOEY presenteert vandaag de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland. Het LOEY Expertpanel koos uit meer dan 225 inzendingen vijf opmerkelijke ondernemers die in aanmerking komen voor de LOEY Talent Award 2016. Deze top vijf bestaat uit Jeroen Arts (Deskbookers), Nick Bortot (BUX), Micha Hernandez van Leuffen (Wercker), Martijn Nijhuis (Roamler) en Hans Ober (TicketSwap).

Jeroen Arts (Deskbookers)

Jeroen Arts is medeoprichter van Deskbookers, een online reserveringsplatform voor werkplekken en vergaderruimtes. In 2013 richtte Arts Deskbookers op en bouwde het uit tot een platform dat maandelijks 7.000 reserveringen verwerkt. Deskbookers opereert in een markt die langzaam maar zeker verschuift van offline naar online. En hiermee is het businessmodel ontwrichtend in een markt die voornamelijk aanbodgestuurd is. Deskbookers speelt in op de behoefte van de klant op het flexibel kunnen reserveren van een werkplek naar keuze. Met Deskbookers haalde Arts in december vorig jaar een investering op van 1,5 miljoen bij Point Nine Capital en particuliere investeerders.

Nick Bortot (BUX)

Nick Bortot is oprichter van beursapp BUX.  Deze app biedt beleggen op een eenvoudige, goedkope, leerzame en leuke manier aan en speelt in op de groeiende behoefte onder consumenten voor om op de beurs te beleggen. BUX heeft inmiddels bijna een half miljoen gebruikers en Bortot heeft de ambitie om binnen twee jaar in heel Europa actief zijn. Maar ook om het eerste ‘lifestyle’ merk in de financiële wereld te bouwen - een merk dat vooral jonge mensen aanspreekt. aantrekkingskracht heeft op vooral jonge mensen. Bortot haalde met BUX begin dit jaar een investering van 6,1 miljoen euro op bij het Duitse Holtzbrinck Ventures.

Micha Hernández van Leuffen (Wercker)

Micha Hernández van Leuffen is de oprichter van softwareplatform Wercker. Softwareontwikkelaars kunnen met Wercker samenwerken om sneller software te bouwen en te lanceren. Met Wercker delen ontwikkelaars hun werk als legoblokjes met elkaar, waardoor nieuwe toepassingen sneller ontwikkeld kunnen worden. Hernández van Leuffen richt zich met Wercker op groei in de internationale zakelijke markt en heeft kantoren in San Francisco,  Londen en Amsterdam. Met Wercker haalde Hernández van Leuffen begin dit jaar een investering van 4,6 miljoen euro op bij Inkef Capital.

Martijn Nijhuis (Roamler)

Martijn Nijhuis is de medeoprichter van crowdsource-platform Roamler. Met Roamler kunnen bedrijven eenvoudig taken laten uitvoeren door grote groepen mensen (communities). Roamler richt zich onder andere op de retailbranche waar het wordt ingezet voor het verzamelen van data op de winkelvloer. Roamler werkt ook samen met Eneco. Met Roamler wil Nijhuis de manier waarop wij werken veranderen. Mooie bijvangst: mensen die lange tijd thuis zaten komen door Roamler weer aan het werk. Nijhuis haalde begin dit jaar een investering op van 4,5 miljoen bij het Nederlandse Endeit Capital.

Hans Ober (TicketSwap)

Hans Ober (TicketSwap) is de medeoprichter van tweedehands ticketsplatform TicketSwap. Op TicketSwap kun je tweedehands kaartjes op een veilige en eerlijke manier verkopen en kopen. TicketSwap telt nu 900.000 gebruikers en Ober heeft plannen voor uitbreiding naar het buitenland. Ober verwierf met TicketSwap in korte tijd veel bekendheid en heeft de ticketmarkt in Nederland danig verstoord. ontwricht. Bij Ober werken 34 mensen in dienst, er heeft nog geen investeringsronde plaatsgevonden.

En nu verder?

Het LOEY Expertpanel zal, onder leiding van Ernst Keyzer van telegraaf Media Groep, in gesprek gaan met de vijf meest talentvolle online ondernemers van Nederland over hun ondernemerschap. Het panel beslist daarna welke drie ondernemers naar de finale van de LOEY Talent Award op woensdag 7 september doorstromen. Tijdens de LOEY Awards uitreiking krijgen deze ondernemers de kans zichzelf voor te stellen aan de meer dan 250 beste online ondernemers van Nederland. Via een stemronde beslist het aanwezige publiek welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award mee naar huis neemt.

LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Stichting LOEY reikt jaarlijks een onderscheiding uit aan de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award (Leading Online Entrepeneur of the Year). Naast deze onderscheiding reikt de stichting dit jaar de LOEY Talent Award uit. Een nieuwe onderscheiding voor een ambitieuze en talentvolle online ondernemer die groei en innovatie heeft bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. De LOEY Talent Award is de opvolger van de jaarlijkse LOEY Starters Award en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie