Lexus op Milan Design Week 2017

Lexus op Milan Design Week 2017

Redactie Baaz

Lexus is met de ‘Lexus YET’-tentoonstelling aanwezig op de Milan Design Week 2017, de grootste designbeurs ter wereld, ook wel bekend als de Salone Del Mobile.

De Lexus tentoonstelling is te zien van 4 tot en met 9 april in La Triennale di Milano, het kunstmuseum in Parco Sempione, het kloppend hart van de Milan Design Week.

Lexus is sinds 2005 elk jaar aanwezig op de Milan Design Week waar het zijn jarenlange en ongebreidelde passie voor design en innovatie deelt met bezoekers. Dit jaar heeft Lexus de vermaarde architect, designer en hoogleraar Neri Oxman van het MIT Media Lab aangetrokken, inclusief haar onderzoeks- en designteam, The Mediated Matter Group.

Sterke pioniersgeest

Oxman is een gerenommeerde creatieveling met een sterke pioniersgeest, actief in de hogere kringen van de architecten- en designwereld en staat bekend om haar innovatieve designs geïnspireerd op de natuur. Ze heeft diverse onderscheidingen gewonnen, waaronder de BSA Women in Design Award (2014) en de Vilcek Prize (2014). Oxmans visie op het verenigen van natuurlijke elementen met technologie – wat ogenschijnlijk tegenstrijdig is – kent duidelijke raakvlakken met de ‘Lexus YET’-filosofie.

Met de ‘Lexus YET’ -filosofie zoekt Lexus de grenzen op van wat creatief mogelijk is door schijnbare tegenstellingen met elkaar te verenigen. Ofwel: sluit geen compromissen, maar zorg voor harmonie. De synergie die ontstaat, betekent vaak een doorbraak en laat onvoorstelbare mogelijkheden zien. Experience Amazing, zoals Lexus het omschrijft.

Meeslepend en multidimensionaal

Lexus en het team van Oxman delen een passie om van de wereld een betere plek te maken met innovaties op het vlak van design en materialen. Voor de Milan Design Week 2017 hebben Oxman en haar team de ‘Lexus YET’-filosofie van Lexus vertaald naar een spectaculair multidimensionaal design van licht en schaduw. Deze schijnbare tegenstellingen worden door middel van een innovatieve technologie samengebracht tot een verbazingwekkende ervaring.

Lexus Design Award

Tijdens de Milan Design Week 2017 presenteert Lexus ook de 12 finalisten van de Lexus Design Award, de talentenjacht voor beginnende designers die Lexus ieder jaar organiseert. Alle finalisten laten de ‘Lexus YET’-filosofie – het thema van dit jaar – op originele, vernieuwende wijze terugkomen in hun designs. Lexus trakteert bezoekers verder op een visuele, innemende en vindingrijke terugblik op zijn aanwezigheid op eerdere edities van de Milan Design Week.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie