Leuk zo'n sportzomer, maar wat kost het jou als werkgever eigenlijk?
Sportzomer kost ondernemer ruim 1 miljard euro

Leuk zo'n sportzomer, maar wat kost het jou als werkgever eigenlijk?

Redactie Baaz

Ruim 1 miljard euro, zo blijkt uit onderzoek van Panteia. De kosten worden gemaakt omdat werknemers heel wat tijd wijden aan het praten over het EK-voetbal en de Olympische spelen.

Per werknemer gaat er zo'n 165 euro verloren aan praten over de sportevenementen die deze zomer plaatsvinden. Dat blijkt althans uit onderzoek van Panteia die aan haar 5 minutenpanel – allen ondernemers – vroeg hoeveel minuten per dag zij dachten dat hun werknemers aan dergelijke gesprekken kwijt is. Ruim zevenhonderd ondernemers gaven antwoord.

Voor zover bekend werd niet onderzocht of deze tijd in anders wel aan werk zou worden besteed, of aan andere gespreksonderwerpen.

Hebben ondernemers liever helemaal geen sportzomer? Nee, zegt Panteia: 'Ondanks het tijdsverlies door de sportzomer geloven vier van de vijf ondernemers niet dat de sportzomer ook leidt  tot een vermindering van de productiviteit. Ook is bijna de helft van de ondernemers van mening dat samen met collega’s naar wedstrijden van het Nederlandse Elftal of andere grote sportevenementen kijken, goed is voor de teamgeest.'

In een derde van de Nederlandse bedrijven werd dit jaar zelfs een EK-voetbalpool georganiseerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie