Lens R&D uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming tijdens LiveWIRE Rising Star

Lens R&D uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming tijdens LiveWIRE Rising Star

Redactie Baaz

Tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam is de startup Lens R&D van ondernemer Johan Leijtens uit Noordwijk uitgeroepen tot winnaar van de LiveWIRE Rising Star-competitie.

De vierenvijftigjarige Leijtens nam het op tegen drie andere jonge ondernemers, maar liet de competitie ver achter zich door maar liefst de helft van de publieksstemmen binnen te slepen. Verbonden aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro, een bedrag dat Leijtens niet had verwacht te winnen: ‘De andere genomineerden vond ik echt heel sterk met goede proposities. Meedoen vond ik al eervol, winnen is helemaal prachtig. Het heeft me verbaasd dat ik de meeste publieksstemmen heb gekregen te midden van zulke jonge kandidaten. Mijn internationale netwerk heeft me veel stemmen opgeleverd’, aldus de trotse winnaar.

Hoogvlieger

Lens R&D ontwikkelt innovatieve zonnesensoren, die onder andere worden gebruikt in satellieten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Ook de professionele jury was onder de indruk: ‘Het is een bedrijf met een product dat al is geadopteerd door gerenommeerde organisaties als TNO en ESA, dat is veelzeggend.’ Anders dan bij de Shell LiveWIRE Award, worden bij de Rising Star verkiezing geen eisen gesteld aan de leeftijd van de deelnemende ondernemers. ‘Innovatie is duidelijk niet voorbehouden aan de jonge generatie ondernemers’, aldus Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel weten. Samen met Shell organiseert de Kamer van Koophandel elk kwartaal een Rising Star-verkiezing, die naast de Shell LiveWIRE Award wordt gehouden. Voorwaarde voor deelname aan de Rising Star is wel dat het bedrijf van de deelnemende ondernemer nog geen vijf jaar bestaat.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie