Laat je gedachten geen spelletjes spelen met je succes
Succes-killers in/uit je brein

Laat je gedachten geen spelletjes spelen met je succes

Redactie Baaz
Vaak staan externe factoren in de weg van jouw succes als ondernemer. Maar zo soms is je eigen brein de grootste tegenstander.

Dit zijn de succes-killers

Het is zo lekker mopperen en klagen – soms terecht, soms ook niet: opdrachtgevers, klanten, de belastingdienst of concurrentie de schuld geven van jouw tegenslagen als ondernemer. Echter, soms ben jezelf de grootste vijand van het ondernemerssucces.
 
Wat zijn de drie zaken die je absoluut niet in je hoofd moet halen? Zaken waardoor succes wordt afgeremd? 

Ga niet met het vingertje wijzen

Stop met de fout zoeken bij iemand anders. 'Het is de schuld van de opdrachtgever' of 'de leverancier stond vast in de file'. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw onderneming. Focus op wat je kunt bieden en niet op wat je niet kunt bieden. 

Twijfel is nutteloos

Geef niet over aan twijfel. Vertrouw op je eigen kennis van zaken, want wees nu eerlijk: voordat je iets als ondernemer doet, heb je toch alle voor- en nadelen en risico's en gevolgen zo veel mogelijk ingedekt? Dus die twijfel is meestal nutteloos. 

Stop met het jezelf verwijten

Fouten maken is menselijk. Ga niet bij de pakken neerzitten en jezelf alles dat mis is gegaan verwijten. Je hebt daar niets aan. Iedereen maakt fouten en je weet nu wat je in ieder geval niet moet doen.
 
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie